Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 23 Nisan programıyla herkesi büyüledi

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 23 Nisan programıyla herkesi büyüledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Dün Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘23 Nisan Kutlama Programı’ kelimenin tam anlamıyla tüm katılımcıları büyüledi.

Okul bahçesinde yapılan etkinlik saat 13:30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Türk büyükleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ardından okulun kendi bünyesinde düzenlediği “23 Nisan” konulu şiir yarışmasında dereceye giren; 2-D sınıfından Durukan Kayra Yalçın, 3-B’den Betül Bulgaz, 4-C’den Merve Melisa Çalık ve 5-D’den İrem Kırıkçı’ya ödülleri verildi. Resim yarışmasında da dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinden sonra etkinliği, 4-B’den Berk Koç’un yönetiminde okunan Andımız takip etti.

Program Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ercan Hayri Öney’in günün anlam ve önemine yönelik konuşmasıyla devam etti. Öney konuşmasında bugün; tüm dünya insanları için çok önemli olan demokrasinin temelini oluşturan, egemenliği kayıtsız şartsız millete veren ve bu hakkın temsil edildiği millet meclisinin, Türkiye'de açılmasının 89. yıl dönümünü kutlamak üzere toplanıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Günümüzden 95 yıl önce Osmanlı Devleti'nin girdiği yaklaşık 11 yıl süren uzun savaş dönemi, Kurtuluş Savaşı’nın büyük zaferle sona ermesiyle yeni bir dönem başlamış, Türk Milleti'nin önüne yepyeni bir sayfa açılmıştır. Bu uzun ve zorlu dönem Türk Milleti’nin büyük önderi M. Kemal Atatürk liderliğinde zorluklar, sıkıntılar içinde ve büyük fedakârlıklarla aşılmıştır.

Büyük askeri zaferlerden sonra sıra siyasi, sosyal ve ekonomik zaferlere gelmiş; bu yolda da Ulu Önder Atatürk egemenliği kayıtsız şartsız millete veren, bugüne dek insanlığın geliştirdiği en iyi yönetim şekli olan demokrasinin temelini oluşturan millet meclisini daha Kurtuluş Savası sona ermeden; 23 Nisan 1920’de açmıştır.

Milli iradenin temsil edildiği bu meclisin kuruluşunu aynı zamanda, yarınların teminatı Türk çocuklarına, bir bayram günü olarak hediye eden Atatürk, ebediyete kadar varlığı sürecek bir Türk simgesi daha bırakmıştır. Türk çocukları her yıl bu mutlu günlerini dünya çocuklarıyla paylaşmakta, tüm dünyaya sevgi, barış, iyilik mesajı vermektedir. Dünya Milletlerinin bu çağrıya kulak vermeleri, insanlık aleminin hiçbir zaman savaş, kan ve acı ile karşılaşmaması dileğiyle.” Bu konuşma sonrasında ana sınıfı öğrencileri Duygu Aktaş, Hazal Çanta, Çağla Uçarlar, Sevcan Yıldız ve Nilsu Naz Çalışkan “23 Nisan” adlı şiiri okudular. Şiirin hemen ardından 4-C sınıfı öğrencilerinden Kaancan Genç ve Ege Uraz Kavaf tarafından hazırlanan “Karagöz-Hacivat” oyunu ilgiyle izlendi.

1. sınıf öğrencilerinden Esin Taşkın, Simay Göksu Satun, Baran Sesigüzel, Gökçe Top ve Eren Alas “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiirlerini, “Karagöz-Hacivat” gösterisinden sonra okudular ve yerlerini ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı muhteşem gösteriye bıraktılar. Minikler kırmızı Ispanyol tarzı elbiseleriyle Ispanyol şarkıları eşliğinde alkışların hiç susmadığı bir gösteri sundular.

Gösteri 2. sınıf öğrencileri Aleyna Engin, Aykut Işitemiz, Alp Dereli, Irem Aslan, Nurseli Hancı, Cemile Nur Bayhan ve Elif Sude Kubat’ın “Konuşan Tablo” şiirini okumalarıyla devam etti.

Bu şiirin de okunmasından sonra okuldaki 23 Nisan etkinlikleri daha da renklendi. 2-D sınıfından Çisem Peşin ve Rüya Aygen’in hazırladığı “Aşuk ile Maşuk” gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

Daha sonra 3-A sınıfından Mert Onursal, 3-B’den Sedef Erkekoğlu, 3-C’den Ceylin Nilay Kasırga, 3-D’den Gaye Vuran ve 3-E’den Buket Yiğitoğlu “Bayramınız Kutlu Olsun” adlı şiiri okudular.

Şiirin ardından 2-D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Keloğlan” adlı kısa tiyatro çocukların ne kadar yetenekli olduğunu gözler önüne serdi.

4-D sınıfından Zeynep Nur Kelep ve Yiğit Akgüneş’in “23 Nisan” adlı şiiri okumalarından sonra 7-A sınıfından Feride Sert “Doktor” adlı monologla izleyenlerin karşısına çıktı. Feride Sert, tek kişilik olarak oynadığı bu kısa tiyatro gösterisinde profesyonel tiyatroculara taş çıkartırcasına tüm hünerlerini sergiledi ve hem velileri, hem öğretmenleri, hem de öğrencileri kendisine hayran bıraktı.

Monoloğun sonrasında 5-D sınıfından Melis Üzülmez, “23 Nisan” adlı bir başka şiiri katılımcılara okudu. Okulun müzik öğretmeni Seher Dinç’in yönetimindeki öğrencilerin korosu da birbirinden güzel şarkılarla katılımcıları mest ettiler.

Programın sonuna doğru değişik sınıflardan öğrencilerin hazırladığı jimnastik gösterileri, çalınan müzik eşliğinde heyecanlı dakikalara dönüştü. Beden eğitimi öğretmenlerinin koordinesinde birçok hareketi kusursuzca organize eden öğrenciler, bu gösteriden de büyük alkış aldılar.

Jimnastik gösterisinden sonra özel bir okul tarafından yapılan Matematik yarışmasında dereceye giren Atatürk I.Ö.O. öğrencilerine ödülleri verildi. Etkinliğin en son gösterisi ise miniklerden oluşan Atatürk Ilköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin yöresel koreografisiydi. Davul, zurna ve birçok müzik aletinin eşliğinde yöresel oyunlarımızı büyük bir ustalıkla sergileyen minikler, herkesin bir anda coşmasını sağladı. Okuldaki 23 Nisan kutlamaları veli ve öğrencilerin davul-zurna eşliğinde yapılan şenlikte doyasıya eğlenmesiyle son buldu.