Ateş, "Bitkilerin yanlış hazırlanması onları zehire dönüştürebilir"

Gönen Deva Gıda Genel Koordinatörü Selami Ateş, Trakya Bölge Müdürlüğü'nde yaptığı toplantıda bitkilerin evde kaynama yöntemi ile hazırlanmasının çok sakıncalı olduğunu ve bitkilerin zehire dönüşebileceklerini söyledi.

GDG bitkisel ürünleri Genel Koordinatörü Selami Ateş, yaptığı toplantıda bitkilerin faydaları hakkında bilgiler verdi.
Ateş, bir bitkinin birçok hastalığa iyi geldiğini fakat ne kadar kullanılacağının çok iyi ayarlanması gerektiğini belirterek, “ Bitkiler birçok hastalığa iyi gelmektedir. Fakat bitkilerin de kendi aralarında çok çeşitleri vardır. Mesela papatya birçok hastalığa iyi gelmektedir. Ama papatyanın 9 çeşidi bulunmaktadır. Bu dokuz çeşidin içinden sadece bir tanesi sağlık alanında kullanılıyor ve hangisinin kullanılacağını da halkımız bilemeyebilir. Bizler bu sebeple yola çıkarak halkımızın bitkilerin şifai gücünden yararlanmalarını hedefledik. Vücutlarına yan etki yapmadan doğru olarak tedavi olmalarını istedik.
Ayrıca bitkilerin kaynatılarak kullanılması ve dozunun iyi ayarlanamaması bitkileri zehire dönüştürebilir. Bu sebeple, bitkinin hangi çeşidinin hangi evrede, ne kadar sıcaklıkta ve ne şekilde iyi geleceğini iyi ayarlamak gerekir” diye konuştu.
Selami Ateş, bitkisel ürünlerin Doktorların verdiği tedavinin yanında kullanılması gerektiğini ve tahlil yapılmadan teşhis konulmadan rastgele kullanılmaması gerektiğinin de altını çizdi. (gk)