Avcı: "Kırklareli hakemliğini yeniden kalkındıracağız"

Avcı: 'Kırklareli hakemliğini yeniden kalkındıracağız'

Lüleburgaz Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan EPAK eğitim seminerine MHK Üyesi Osman Avcı da katıldı. Seminer öncesi bir konuşma yapan Avcı, “Kırklareli hakemliğini hep birlikte kalkındıracağız” dedi.

Merkez Hakem Kurulu Raportörü Osman Avcı, Kırklareli hakemliğini eski parlak günlerine döndürmek için çalıştıklarını söyledi.

Hakemlerin aylık EPAK eğitim semineri Lüleburgaz Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Raportörü Osman Avcı, Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran, İl Gözlemci Kurulu Başkanı Taner Erşen, TFFHGD Kırklareli Şube Başkanı Soner Emek, EPAK Eğitimcisi Ali Akdemir, İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi Aydın Çelik, gözlemci ve hakemlerin katıldığı seminer saat:19.00'da başladı.

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan MHK Raportörü Osman Avcı, Kırklareli hakemliğini eski parlak günlerine döndürmek için çalıştıklarını söyledi. Avcı, "Ülkü Tırpancı ve Hasan Başdemir dönemlerinde Türkiye hakemliğinde söz sahibi bir il konumundaki Kırklareli şu anda ne yazık ki çok gerilerde. İlimizde şu an sadece üç tane C Klasman yardımcı hakemi var. Hemen yanı başımızdaki Edirne'de klasman hakemleri oldukça fazla. Hatta Edirne'nin bir de üst klasman hakemi var. Yine Tekirdağ'da da durum pek farklı değil. Onlar da oldukça iyi gidiyorlar. Neden Kırklareli de bu seviyelere gelmesin… Bunu hep birlikte başarabiliriz. Birlikte çalışarak, birbirimize omuz vererek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Ben Kırklareli'deki yöneticilerimize ve hakemlerimize güveniyorum. Artık Kırklareli'den de üst klasmanlarda düdük çalacak hakemlerimiz çıkmalı" dedi.

Avcı, aylık eğitim seminerleri ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: "Bu akşam sizlerin alacağı bu eğitimde pozisyonlar görüntülü olarak yer alıyor. Ders niteliğinde kararlara ve hatalara imza atan hakemler de bizim hakemlerimiz. İzleyeceğiniz pozisyonlarda hakemi eleştirmeyecek, bu hatalardan ders çıkarmaya çalışacaksınız"

2 saatlik eğitim

Avcı'nın bu konuşmalarından sonra seminer başladı ve EPAK Eğitimcisi Ali Akdemir, 4 ana başlıktaki konuları pozisyon görüntüleri eşliğinde hakemlere anlattı. Akdemir, saha içinde hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan oyunculara uygulanacak disiplin cezalarını anlatarak başladığı eğitimde, "Rakibin herhangi bir müdahalesi olmadan kendini yere bırakan ve hakemden serbest vuruş kararı vermesini bekleyen oyuncular çok iyi tespit edilmeli ve sahanın neresinde olursa olsun disiplin cezası almalıdırlar. Bu gibi pozisyonlarda hakemi aldatan oyuncunun takımı aleyhine endirekt serbest vuruş kararı verilmeli ve oyuncu ihtarla cezalandırılmalıdır" dedi.

Bu konunun ardından müsabaka sırasında teknik heyet ve yeden oyuncuların bulunduğu bölümde yaşanabilecek olaylara doğru müdahalenin nasıl yapılması gerektiği de anlatıldı. 'Kenar yönetimi' başlığı altında işlenen konuda yine Türkiye'den görüntüler yer aldı. Hakemlerimizin kenar yönetimindeki hataları pozisyonlarla gözler önüne serilirken, eğitimci Ali Akdemir, görüntüleri sık sık durdurarak hakemlerimizin görüşlerine de başvurdu.

Eğitimin ikinci bölümünde ise hakemlerin, 'sahada yer alma' ve 'kart uygulaması' konuları üzerinde duruldu. Yine Turkcell Süper Lig'den görüntülerle desteklenen bu konularda da hakemlerimiz, sık sık söz alarak değerlendirmelerini dile getirdiler.

Eğitim bu konuların işlenmesiyle sona ererken, salondaki hakem ve gözlemciler toplu fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.