Avrupa Bayanlar Softbol Kupası'na Doğru

Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, 17-21 Ağustos tarihleri arasında TBSF ve Edirne Valiliği organizasyonunda Edirne'de düzenlenecek Avrupa Bayanlar Softbol Kupası öncesi bir restoranda basın mensuplarıyla biraraya geldi.


     Kömürcü burada yaptığı açıklamada, Avrupa Bayanlar Softbol Kupası'nın, kentin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Edirne'de yapılmasını istediklerini bildirdi.
     Federasyondaki tüm branşlara verdikleri önemi softbola da verdiklerini ifade eden Kömürcü, ''Göreve geldiğimizde Türkiye'de hiç softbol kulübü yoktu, bugün kulüp sayısı 7 oldu. Bu kadar yeniyken Avrupa kupasının Türkiye'de ilk kez yapılması da oldukça önemli'' dedi.
     TBSF'nin uluslararası spor kamuoyunda da etkinliğinin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Kömürcü, şunları kaydetti:
     ''Softbolda Avrupa'da delegasyonda temsil edilmiyorduk. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışından bir hafta sonra Lozan'da Softbol Avrupa Federasyonu'nun toplantısına katıldık. Türkiye'yi yedek üye yazmışlar, ben de bir çıkış yaparak yedek üyeliği kabul etmedim. 'Ya beni üye yaparsınız ya da Türkiye'de softbolu kapatırım' dedim.
     Toplantıya ara veren komisyon görüştü ve daha sonra bizi üyeliğe kabul ederek, 17-22 Ağustos 2009 tarihindeki organizasyonun Türkiye'de yapılmasını önerdiler. Bunlar bizim açımızdan birer kazanımdır.''
     Kendisinin Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Edirne Bölge Müdürü olduğunu hatırlatan Kömürcü, Edirne'de birçok organizasyon yaptığını da anımsattı.
     Yapılan organizasyonların Edirne'nin ve Türkiye'nin tanıtımına katkısı olduğunu bildiren Kömürcü destek beklediğini bildirerek, şöyle devam etti:
     ''Ragbinin sezon açılış maçı, beyzbol milli takımlarının kampları Edirne'de yapıldı. Amerikan futbolu milli takımı seçmeleri Edirne'de yapılacak. Edirne Valimiz Mustafa Büyük'ün, büyük destekleri var, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alamut'un destekleri oldu. Fakat bu bir-iki kişiyle olmaz. Bir çok büyükşehir belediyesinden teklif alıyoruz ama gönlümüzde Edirne yatıyor diye kabul etmiyoruz. Destek gelmezse ben de artık diğer federasyonlar gibi organizasyonlarımı tatil yörelerinden seçeceğim.''
     Avrupa Bayanlar Softbol Kupası'na İsviçre, İngiltere, Fransa ve Türkiye'nin katıldığını hatırlatan Kömürcü, ''Avrupa'nın en iyileri katılıyor. Biz yeni kurulan bir takımız. Bu sene pişsinler istiyoruz. 2 sene sonra kesin bir başarı bekliyoruz'' diye konuştu. aa