Avrupa ve Asya'nın en iyi Masa Tenisçileri Türkiye'de, Kırklareli Masa Tenisçileri de takipte

Avrupa ve Asya'nın en iyi Masa Tenisçileri Türkiye'de, Kırklareli Masa Tenisçileri de takipte

Avrupa ve Asya'nın en iyi masa tenisçilerinin mücadele edeceği ve dünyada ilk kez bu sene gerçekleştirilen All-STAR turnuvası Istanbul'da yapıldı .

Il Temsilcimiz Soner Polat turnuvayla ilgili şu açıklamaları yaptı ; "Turnuvaya ilimizden beş sporcu, üç antrenör ve üç hakem ile gittik. Ayrıca Ankara'da okuyan Belediyespor Masa Tenisi oyuncusu Samet Polat’ta gruba iştirak ederek toplam 12 kişi ile ilimizi temsil etti.

2008 Pekin olimpiyatlarında temelleri atılan ve yine Pekin'de imzalanan 5 yıllık anlaşma ile hayata geçirilen Masa Tenisi Euro-Asia All Stars turnuvası, şu an itibariyle dünyadaki en prestijli masa tenisi turnuvası konumunda bulunmaktadır. Asya kıtasının en iyi beş oyuncusu ile Avrupa kıtasının en iyi beş oyuncusu bu turnuva kapsamında iki günde toplam 10 maç yapıyor. Turnuva senede 2 kez gerçekleştiriliyor, ilki Çin'de ve ikincisi Avrupa Masa Tenisi Federasyonu'nun belirleyeceği bir ülkede yapılacaktı ki bu da Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Istanbul oldu.

Bu organizasyonun gerçekleştirildiği ilk yıl; 2009'da Avrupa'nın seçtiği yer ise Istanbul oldu. Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan Istanbul'da aylar öncesinden Boğaz Köprüsü'nde turnuva tanıtımı dâhil birçok tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi.

 

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu masa tenisinde aktif olan illerdeki antrenör ve sporcuları bu turnuva için Istanbul'a davet etti. Kırklareli Masa Tenisi Il Temsilciliği ve sporcuları olarak bizler de bu davete uyarak Istanbul'daki All STAR turnuvasına antrenör, sporcu ve hakemlerimizle iştirak ederek bu tarihi müsabakada yerini aldı ve ilimizi temsil etti." Istanbul'un doğal güzellikleri, jeopolitik konumu ve Federasyonumuzun çalışmaları sonucunda organize edilen etkinlik 10 - 11 Kasım 2009 tarihlerinde gerçekleşirken turnuvada şu oyuncular yer aldı ;

AVRUPA TAKIMI                                                               ASYA TAKIMI

1-Timo BOLL (ALMANYA)                                                 1- Wang HAO (ÇIN )

2-Vladimir SAMSONOV (BELARUS)                                             2-Joo See HYUK (GÜNEY KORE)

3-Michael MAZE (DANIMARKA)                                                   3-Chuang Chih YUAN (TAYVAN)

4-Werner SCHLAGER (AVUSTURYA)                                           4-Li CHING (HONG KONG)

5-Kalinikos KREANGA (YUNANISTAN)                                       5-Gao NING (SINGAPUR)

Organizasyonun ilk maçında Asya takımından Singapurlu Gao Ning, Yunan Kalinikos Kreanga'yı 3-1 yenerken, ikinci karşılaşmada son Avrupa Şampiyonu Danimarkalı Michael Maze, Hong Konglu Li Ching'i aynı sonuçla geçerek, durumu 1-1 yaptı. 3. mücadelede son Dünya Şampiyonu Çinli Wang Hao, Belarus'dan Vladimir Samsonov'u 3-1 yenerken, 4. karşılaşmada Alman Timo Boll, Koreli Joo Se Hyuk'u 3-2 yenerek, durumu 2-2'ye getirdi.

Son karşılaşmada Tayvanlı Chuahg Chih Yuan, Avusturyalı Werner Schlanger'e 3-0 üstünlük sağlayıp, takımını 3-2 öne geçirdi. Bu arada, Avrupa takımına dahil edilen Türk sporcu Gencay Menge, Hong Konglu Li Ching ile bir gösteri maçı yaptı. Menge, karşılaşmayı 3-0 yitirdi. Organizasyonun 2. gününde Avusturyalı Werner Schlager, Hong Konglu Li Ching'i 3-1, Tayvanlı Chuang Chih Yuan, Yunanlı Kalinikos Kreanga'yı 3-1, Belaruslu Vladimir Samsonov, Güney Koreli Joo Se Hyuk'u 3-1, Alman Timo Boll, Çinli Wang Hao'yu 3-0 ve Singapurlu Gao Ning de Danimarkalı Michael Maze'yi 3-1 yendi.

Bu sonuçlarla durum 5-5 olunca, kupayı kazanacak ekibi belirleyecek final maçı için isimler belirlendi. Final maçında Vladimir Samsonov, Li Ching'i (11-8, 4-11, 11-9, 12-10) sonuçlanan setlerle 3-1 yendi ve kupayı Avrupa takımına kazandırdı.

Bu sonuçla Avrupa Takımı 51 bin euronun sahibi olurken Asya Takımı ise 25 bin euroluk ödülü aldı.