Ayakları kopan Gaziye iş imkanı tanındı

Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerin döşediği mayına basması sonucu ayakları kopan gazi Tarık Aktay, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın girişimiyle işe yerleştirildi.

     Vali Doğan'ın desteğiyle Karayolları 18. Şube'de akaryakıt sorumlusu olarak işe başlayan Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılında askerlik görevini yaptığı Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında katıldığı bir operasyonda mayına basarak iki ayağının dizlerinden koptuğunu, bu olaydan sonra evden çıkmadığını söyledi.
     Aktay, ''Askerliğimin bitmesine 3 ay varken bastığım mayından dolayı 2 bacağım da koptu. Elazığ'da ve Ankara'da tedavi gördükten sonra 4 yıl boyunca evden dışarı çıkmadım. İnsanlardan uzaklaştım. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın katkılarıyla Karayolları'nda iş buldum. Ona şükranlarımı sunuyorum'' dedi.
     Çalıştığı, insanlarla diyalog kurduğu için mutlu olduğunu dile getiren Aktay, yıllardır tekerlekli sandalyede hayatını sürdürmek zorunda kalan insanların yaşamdan koptuğunu ifade etti.
     Engeli ne olursa olsun insanların hayata sıkı sıkıya bağlanması gerektiğini söyleyen Aktay, kaldırımların ve altyapının engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenmesini istedi.