Ayasofya Müze Müdürü, Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atandı

Ayasofya Müze Müdürü, Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atandı

Uzun yıllar vekalet edilerek işleyişine devam eden Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne geçtiğimiz günlerde müdür ataması yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; 2009/10970 sayılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı bakanlık kararıyla, açık bulunan 1. derece kadrolu ve + 3000 ek göstergeli Kırklareli Il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, 657 sayılı Kanunun değişik 76. maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince Mustafa Akkaya atandı.

Akkaya İstanbul’da bulunan ve Dünyanın sayılı harikalarından kabul edilen Ayasofya’nın müze müdürlüğü’nü yapıyordu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın Istanbul’daki Ayasofya ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Obama’yı müze kapısında karşılayan Akkaya, Ayasfoya ile ilgili ilk bilgileri veren kişi oldu.   

Uzun süredir eksikliği yaşanan ve şu ana kadar birçok vekil müdürün doldurduğu Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bugüne kadar gerek faaliyetler ve etkinlikler, gerekse projeler açısından ilimize neler kazandırdığı da tartışma konusu olmuştu. Bir dönem Tamer Akgünay’ın ilimizde Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini sürdürmesinin ardından, yerine Kültür Müdür Vekili olarak Fikret Macit getirilmişti. Işte ne olduysa bundan sonra oldu. Kültür Müdürlüğü koltuğu hep vekillerle dolduruldu.

Yaşanan sorunların ardından Macit de vekillik görevine veda etmiş, yerine Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit getirilmişti. Sonrasında ise yine geçici olarak Sağlık Il Müdürü Mehmet Bilgin bu makama vekalet etmişti. Şu ana kadar da bu makamda Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz bulunuyordu.

Asil atamanın olmaması nedeniyle “Kültür Kenti” olarak tanımladığımız Kırklareli etkinlikler konusunda geri planda kalıyor, yine bu birimin ana branşı olan “Turizm” konusu “vekaleten” doldurulan koltuk sebebiyle gerektiği önemi göremiyordu.

Işte bu atamayla uzun süren bekleyiş sona erdi. Artık Kırklareli’nin de bir Kültür Turizm Müdürü var. Hem de bütün dünyanın yakından tanıdığı Ayasofya’nın müze müdürlüğünü başarıyla yürütmüş bir isim olan Mustafa Akkaya.

Akkaya’nın kültür ve turizme yönelik faaliyetlere hasret olan Kırklareli’de birçok başarılı  çalışmaya imza atacağı bekleniyor.