''Ayçiçeği fiyatları en uygun bir zamanda açıklanacak''

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Birliğe bağlı 140 alım merkezinde 66 bin ton ayçiçeği alımı yapıldığını belirtti.



Sezen, yaptığı açıklamada 20 Ağustostan bu yana 60'ı yağ oranına göre olmak üzere 140 alım merkezinde ayçiçeği alımlarının devam etiğini söyledi.
Alım sezonu öncesi Trakya Birlik'in fabrikalarında ve alım merkezlerinin elden geçirilerek, eksiklerin giderildiğini ifade eden Sezen, ayçiçeği sezonuna üreticilerin sıkıntıya girmeden, ürünlerini rahat bir şekilde teslim edecek bir altyapıyla girdiklerini bildirdi.
Trakya Birlik'in ayçiçeği alımlarına başladığı 20 Ağustosta bu yana 140 alım merkezinde 66 bin ton ayçiçeği alımı yaptığını anlatan Sezen, ''Alım merkezlerimizin 60'ında yağ oranına göre ayçiçeği alınıyor. Rekolte ve ayçiçeğindeki yağ oranı oldukça iyi. Geçen yıllara göre ayçiçeğindeki yağ oranı yüksek. Edirne'de ise ayçiçeğinde yağ oranı ortalaması yüzde 46-47 seviyelerinde'' dedi.
Trakya Birlik ortaklarının hasat ettiği ürünleri aldıklarını işaret eden Sezen, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ayçiçeği fiyatları en uygun bir zamanda açıklanacak. Ürün teslim eden ortaklarımıza avans olarak ödemede yapıyoruz. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Birlik olarak üretici ortaklarımızın yanındayız. Trakya Birlik'e güvensinler. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız.''
Sezen, bu sezon 300 bin ton civarında ürün almayı hedeflediklerini kaydetti. aa