Aydoğdu; "Kırklareli'nden Türkiye'ye ses yükselteceğimizi umuyoruz"

Aydoğdu; "Kırklareli'nden Türkiye'ye ses yükselteceğimizi umuyoruz"

Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Kırklareli" Projesi kapsamında başlatılan "Kırklareli Söyleşileri" isimli panel Kültür Merkezi (Rektörlük Binası) Gösteri Salonunda gerçekleştirildi.

Panele iştirak edenler arasında başta Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu olmak üzere Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Il Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Yiğit, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel, Vali Yardımcıları, kurum ve kuruluş müdürleri, birçok protokol mensubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dün saat 14.00'da başlayan Panel'e sunucu açılış konuşmasına "Usulca Yanıyor Gün" adlı şiiriyle başladı.

Panelde açılış konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, çok güzel bir faaliyet çalışması için burada olduğumuzu belirterek, şöyle devam etti; "Entelektüel çalışmalara verilen önem aslında bugünümüze katkı sağlayacak ve aynı zamanda bizi ileriye taşıyacak faaliyetlerdir. Eğer bir topluluk veya beldeler bu tür kültürel faaliyetler gerçekleştiriyorsa bu topluluk geleceğe daha büyük bir umutla bakıyordur. Bütün beldelerde her yönde gelişme bekliyorsa bu tür faaliyetlere yer vermesi gerekiyor.

Kırklareli halkının da entelektüel faaliyetleri sürdürmede bizlerle birleşmesi gerekiyor. Sayın Valimize bu tür faaliyetlerde bulunacağımızı ve destek vereceğimizi vaat ettik. Bu panelin önemli bir başlangıç olmasını ve devam edip kalıcı olmasını ümit ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu şu sözlere yer verdi; "Geçmişten Geleceğe Kırklareli" başlığı bir faaliyet türüdür. Bunu her ay gerçekleştireceğiz. Haziran ayında da bu projeyi taçlandırmayı düşünüyoruz.

Bu seneki konumuz bu olacak. Kırklareli'nden Türkiye'ye ses yükselteceğimizi umuyoruz."

Vali Aydoğdu'nun konuşmasının ardından Panelin konuşmacısı olan Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıktı.

Sözlerine; "Kendi konumun dışında olan konuları hep zor bulmuşumdur. Bu konuda sizin yardımınızı alacağım" diyerek başladı ve şöyle devam etti; "Bir toplumu en iyi tanıyan kişiler eğitimcilerdir. Bu nedenle nitelikli eğitimciler yetiştirmek için nitelikli eğitim gerekmektedir.

"Üniversite hali hazır durumumuzun zorunluluğudur"

Geçmişimizde de Üniversitelerimiz olup,  Medrese olarak adlandırılmaktaydı. Bu medreselerden çok büyük ilim insanları yetişerek ortaya çıkmış, şimdinin kaçınılmaz seçkin insanları yetiştirilmiştir.

Üniversite sayımızı arttırmamızın sebebi toplumun kurmaylara ihtiyaç duyduğu gerçeği ile bağdaşmaktadır. Üniversite bununla hükümlüdür.

"Nitelikli Üniversite üyesi yetiştirmek zordur"

Ben buraya tayinle geldim. Geldiğimde gördüğüm manzara şu en zor üstesinden gelinecek olan nitelikli üniversite üyesi bulmak. Nitelikli Üniversite üyesi yetiştirmek zordur. Öğretmen herkesten daha fazla namuslu olmalıdır. Bilgi veriyorsanız yalan söylememek zorundasınız. Bu yüzden öğretici insanların ince eleyip sık dokuyarak seçilmeleri gerekmektedir.

"Kırklareli'nde kurulan üniversite daha kundaktadır"

Farklı bir üniversite olmanın yolu farklı konular getirmekle mümkündür. Üstün olmamızı sağlayan birinci husus meraktır. Bu merakı üniversiteler karşılar. Değişik konular anıldığında Kırklareli akla gelecektir. Kırklareli'nde kurulan üniversite daha kundaktadır. Bu konuşma dizisi ile başlayarak ilerlemesini diliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Duralı, panel konuşmasının ardından katılımcıların merak ettikleri soruları cevapladı.

Ardından plaket töreni yapıldı ve panel sonrası katılımcılara kokteyl verildi.