Aydoğdu'ya ziyaretler tüm hızıyla sürüyor

Aydoğdu'ya ziyaretler tüm hızıyla sürüyor

Geçtiğimiz Perşembe günü ilimize gelerek görevine başlayan Vali Cengiz Aydoğdu’ya Kırklareli protokolünden gerçekleşen nezaket ve ‘Hoşgeldiniz’ ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz Cuma günü yapılan ziyaretlerden ilki, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafından gerçekleştirildi. Ziyaretin başındaki tanışma konuşmasının ardından rektör Aykaç, Vali Cengiz Aydoğdu’ya Kırklareli Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. 2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi’nin bugüne kadarki süreçte hangi aşamalardan geçtiğini dikkatle dinleyen Vali Aydoğdu, üniversitenin bir il için ne kadar önemli olduğuna değindi ve beraberce üniversitenin gelişimi için yeni ışıklar yakacaklarını kaydetti. Rektör Aykaç’ta Vali Aydoğdu’nun üniversite için göstereceği gayretlerden hiç kuşkusu olmadığını ve önümüzdeki yıllarda artan üniversite nüfusuyla Kırklareli’nde ne gibi değişimler olacağını beraberce gözlemleyeceklerini kaydetti.

Aykaç’ın ardından Vali Aydoğdu’ya AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus tarafından bir ziyaret gerçekleşti. Yurdaer Ulus ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında Vali Aydoğdu’nun bilgi, birikim ve deneyimlerinin Kırklareli’de büyük değişim ve gelişimlere önayak teşkil edeceğini ifade etti.

Ulus, kendilerinin herkesle uzlaşarak, ortak bir şekilde hareket ederek ve devletin makamı olan Valiliğin koordinesinde hareket etmelerinin şehir için faydalı çalışmalar ve girişimleri de beraberinde getireceğini söyledi. Vali Aydoğdu’da Kırklareli’nin yaşam sürecinde hiç bir ayırımın ve siyasi görüşün ağırlığına mahal vermeden, sadece ve sadede vatandaş için hizmet ederek, devletin verdiği bu hizmet görevinde üstün hizmetler vermenin çabası içinde olacaklarını belirtti.

Ziyaretlerden üçüncüsü Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Bilal Yeşen ve Eğitim Bir-Sen Şubesi Basın Yayın Sekreteri Halil Yüce tarafından yapıldı. Bilal Yeşen ve Halil Yüce Vali Aydoğdu’ya ‘Hoşgeldiniz’ derken, yeni görev yerinde başarılar dilediler. Ziyaret tanışma ve rutin konuşmalarla devam etti.

Daha sonra ziyarete Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ile birlikte oda yönetim kurulu üyeleri iştirak etti. Tanışma konuşmalarının sonrasında Altıntel, Vali Aydoğdu’yu Kırklareli’ndeki yatırımlar, ekonomik işleyiş, güncel yaşam, yapılanlar, yapılmakta olanlar ve yapılacaklar hakkında bilgilendirdi. Vali Aydoğdu ilin daha kaliteli bir işleyişe kavuşmasında sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek gibi birimlerin de yadsınamaz bir öneme sahip olduğunu kaydederek, birlikte çalışabilmenin ehemmiyetine dikkat çekti. Altıntel ve oda yönetim kurulu üyeleri Vali Aydoğdu’ya görevinde başarılar dileyerek ziyareti sonlandırdı.

Daha sonra Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser, Vali Aydoğdu’ya ‘Hoşgeldiniz’ ziyaretinde bulundu. Eser, il merkezi ve sınırlar içerisindeki eğitim işleyişi hakkında kısa teknik bilgileri Vali Aydoğdu’ya aktardı.

Son ziyaret ise AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam tarafından gerçekleşti. Öncelikle Vali Aydoğdu’ya ‘Hoşgeldiniz’ diyen Sarıçam, kendisine hayırlı ve başarılı bir görev hayatı diledi. Vali Aydoğdu, devlet kademelerinde yer aldığı görevleri Sarıçam’la kısaca paylaşarak, son olarak Kırklareli’ye geldiğini ve burada da halkın desteği ve devletin güvencesiyle güzel çalışmalara imza atacağını, bundan da mutluluk duyduğunu belirtti.

Vali Cengiz Aydoğdu gerçekleşen bu ziyaretlerin sonrasında Cumartesi günü köyleri, Pazar günü de ilçeleri ziyaret ederek, oradaki yönetici, esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldi.