Ayhan Gülhane serzenişte

Ayhan Gülhane serzenişte

Kırklareli Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin organizasyon bakımından zayıf kaldığını belirtti. Geçen yıllara göre festivalin bu yıl vasatın altında kaldığını dile getiren Gülhane, ayrıca Lostra Salonu boyacalarına da Başkan Çağlayan tarafından gereken önemin verilmediğine dikkat çekti.

Kakava Festivali kapsamında, “en güzel boyacı sandığı” yarışmasının yanında hammallar için de “en iyi çuval taşıyan hammal” yarışmasının da yapılması gerektiğinin altını çizen Gülhane yaptığı serzeniş dolu açıklamasında; ”19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kutlandı ama çok isteksiz kutlandı.

Kakava’nın olması da halkın baskısı ile karara bağlandı. Festival boyunca Istasyon Caddesi ve sahneye giden yol çok kalabalıktı. Konser vermeye kimin çıktığı belli olmuyor, sadece sesi duyuluyordu. Bana göre halk pek memnun olmadı. Başından sonuna kadar izledim ven notumu verdim. Sayın Belediye Başkanı, “yarışmaya katılan 26 tane boyacı vardı.” diyorsunuz. Bu salon 26 kişiyi alır mı?. Izdiham yaşanır. “Seneye daha değişik yapacağım” diyorsunuz. Bunu halk merak ediyor. Bu 26 kişinin hepsi boyacı mı? Yarışmada Boyacıya benzeyen 6- 7 kişi vardı. Onun dışındakilerin hepsi hammaldı. Sayın Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’dan, hammallara da bir çuval yarışması yaptırmasını istiyoruz. Onlar da memnun olsun. Saygılarımı sunarum.”dedi.