Ayrıcalıklı kiracılar; AKP ile Yeşilyurt Gazetesi mi?

Ayrıcalıklı kiracılar; AKP ile Yeşilyurt Gazetesi mi?

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısına ait dördüncü birleşiminde, “Il Özel İdaresi’ne ait taşınmazların durumu hakkında bilgi sunulması”nı içeren gündem maddesi kapsamında, İl Özel İdare İş Hanı’nda bulunan iş yerlerinin, ödedikleri kira miktarları gündeme gelmişti. Açıklanan rakamlar, ortada bir adaletsizliğin olduğunu gözler önüne seriyor.

İl Özel İdaresine ait taşınmazların durumu hakkındaki bilgiler, slayt eşliğinde meclis üyelerine anlatılmış, söz konusu maddeler içerisinde İl Özel İdaresi’ne ait taşınmaz mülklerden alınan kira bedelleri ve ihale durumları da detaylı olarak anlatılmıştı. Rakamlar ışığında; “Acaba binada bulunan AKP Il ve Ilçe Başkanlığı ile Yeşilyurt Gazetesi’ne bir ayrıcalık mı tanınıyor?” sorusu gündeme geliyor.

Öyle ki kira miktarlarına baktığımızda, Il Özel Idaresi Işhanı’nda bulunan işyerlerinin kira miktarları 5.250 TL ile 2.000 TL kira ödediği anlaşılıyor.

Bu ciddi rakamlara rağmen, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Il ve Ilçe Başkanlığı’nın, tüm 5. katı kiraladığı parti bürosu için sadece 815 TL, Yeşilyurt Gazetesi’nin ise, kısa bir süre önce kiraladığı zemin kat(yaklaşık 1000m2) için 825 TL bedel ödediği belirtiliyor.

Aradaki bu fark kafalarda soru işareti bırakırken, yüksek miktarda ödenen kira ücretlerine karşın, AKP Il ve Ilçe Başkanlığı ile Yeşilyurt Gazatesi’nin bu kadar düşük bir bedel ödemesi oldukça dikkat çekici bir durum teşkil ediyor. “Acaba binada bulunan AKP Il ve Ilçe Başkanlığı ile Yeşilyurt Gazetesi’ne bir ayrıcalık mı tanınıyor?” sorusuna cevap arayan birçok vatandaşımız, söz konusu kiraların tespiti aşamasında, bu iki kuruma ait kira bedellerinin nasıl tespit edildiğini de oldukça merak ediyor.