"Aziz Atam Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımaya kararlıyız"

'Aziz Atam Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımaya kararlıyız'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Atatürk'ün adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmış unutulmaz bir lider olduğunu belirterek "Atatürk sayesinde Anadolu topraklarında yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma örnek olmuştur" dedi

Ulu Önder Atatürk'ün ölümününün 71. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ORAKÇI, şöyle devam etti;

“Hiç şüphe yok ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Ulu Önder Atatürk, yaşamı, yaptıkları ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış Örnek bir devlet adamıdır. O hep ileriye bakmış, güçlükler karşısında yılmamış, milletine olan inancını hiçbir zaman yitirmemiş. yaşamı boyunca halkının sorunlarına gerçekçi çözümler üretmek için çalışmıştır. Bunun için bir çok önemli adımlar atmış ve kendinden sonraki nesillere bu ideali bir miras olarak bırakmıştır. Söz konusu miras, bugün her Türkiye vatandaşı için öncelikli bir görevdir.

86 yılını geride bırakan Cumhuriyetimizin ilk yıllarını, kıtlık ve savaşlar nedeniyle yokluk içinde geçiren milletimiz bugün dünyanın sayılı devletlerinden biri olan Türkiye'de yaşamanın sevinç ve gururunu yaşamaktadır.

Atatürk'ü 10 Kasımda anarken, hep birlikte Atatürk'ün güncelliğini ve değerini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini anlamaya çalışmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır. O'nun "Büyük eserim" dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti işaret ettiği yolda, Ilelebet yaşayacaktır.

Aziz Atam, emanetine, bu günde aynı yüksek ruh ve şuurla sahip çıkarak, Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımaya kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 71. Yıldönümünde, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

Orakçı, Kırklarelililer’in en anlamlı gününü kutladı

Ak Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, 'Bağımsızlığın ne anlama geldiğini, dünyada bizden daha iyi kimse bilemez" dedi.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir bir açıklama yapan Orakçı, şöyle devam etti;

“19 Mayıs 1919’da başlayıp, 30 Ağustos 1922 zaferle sonuçlanan Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesi vermiş bir Ulusun mensupları olarak, Bağımsızlığın ne anlama geldiğini dünyada bizden daha iyi kimse bilemez. Mustafa Kemal Atatürk "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyerek Türk Halkının ortak karakterini tarif etmiştir.

Serhat şehri Kırklarelimiz, 10 Kasım 1922 tarihimle işgal güçlerine karşı kahramanca direnerek birer kurtuluş destanı yazmışlardır. Bu onur ve gururu sonsuza kadar taşımak tüm hemşerilerimiz için bir hak, gelecek nesillere aktarmak ise milli bir borçtur.

Bu duygularımla; Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, çok değerli hemşerilerimizi yürekten kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”