Azman " Semt Pazarı yeri benden"

Lüleburgaz'ın bağımsız Belediye Başkan Adayı Cengiz Azman, Lüleburgaz'da kapalı Pazaryerindeki ücretlerden yakınan ve bir süre eylem yapan pazarcılara 'Kazansa da kazanmasa da Pazar kurulması için arsa vereceğine dair' söz verdi.

Lüleburgaz’da Sokak aralarında kurulan pazarın Lüleburgaz Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri arasında olan Kapalı Pazaryeri’ne taşınması ile tezgâh açan pazarcılar iş yapamadıklarını söylemişlerdi. Pazarcılar, işgaliye ücretlerinin yüksek olduğu için para kazanamadıklarını belirterek, geçtiğimiz günlerde çeşitli eylemler gerçekleştirmişlerdi.
Lüleburgaz’ın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Cengiz Azman da pazarcı esnafının bu sorunlarına çare olmak için Özerler Mahallesi Hasanağa Çeşme Sokak’ta bulunan ticarethanesinin arkasında bulanan arsasını vererek, semt pazarı kurulmasını sağlayacağını söyledi.
Lüleburgaz Bağımsız Belediye Başkan Adayı Cengiz Azman, Lüleburgazlı pazarcıların yaşadığı sorunları göz önüne alarak, “Kazansam da kaybetsem de kendi arsamı pazarcı esnafına yer göstererek semt pazarı kurulmasını istiyorum” dedi.
 Bağımsız aday Cengiz Azman, “Bizde laf yok, icraat var” diyerek, “Seçimleri kazansam da kaybetsem de pazarcı esnafının dertlerini çözebilmek adına kendi arsamı semt pazarı yapmaya hazırım. Yer bedeli olarak da tezgâh açanlardan sembolik bir ücret alarak, buranın güvenliğini ve temizliğini sağlayacağım. 130 esnafın tezgah açabileceği 2 bin 500 metrekare bir arsa bu. Benim tek isteğim, Lüleburgaz gelişirken bu çalışmaların halkımızla yapılması, buradan halkımızın ekmek yemesi. Halkımızın iş imkânları çoğaldıkça hem Lüleburgaz gelişip kalkınacak hem de halkımızın gelir düzeyi artacaktır. Hep birlikte çalışıp kalkınmaya çok ihtiyacımız var ”şeklinde konuştu. (gk)