Babaeski ADD Gençlik Kolları'ndan, "Hababam Sınıfı"

Babaeski ADD Gençlik Kolları'ndan, 'Hababam Sınıfı'

İlimiz Babaeski ilçesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri “Hababam Sınıfı Uyanıyor” adlı oyunu sahnelediler.

Ilçe'de kurulduğu yıldan itibaren birçok sanatsal ve kültürel faaliyete imza atarak genç-yaşlı herkesin takdirini toplayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şubesi, son olarak sahneye koyduğu "Hababam Sınıfı Uyanıyor" adlı oyunu tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü.

Daha önce hep beyaz perdelerde ve televizyon ekranlarında gördüğümüz Türk Şiir, Roman ve Öykü yazarı Mehmet Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz oldukça meşhur eserlerinden biri olan "Hababam Sınıfı Uyanıyor" adlı iki bölümden oluşan komedi oyun ADD Gençlik Kolları Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından profesyonelce sahnelendi. 

Cumhuriyet Ilköğretim Okulu tiyatro salonu'nda, sahnelenen K.Budak Çal ve Selda Itak'ın yönettiği oyunu, Garnizon Komutanı Is. Alb. Murat Mayda, Belediye Başkan Vekili Sebahattin Öner, Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, ADD Şube Başkanı Hüseyin Taşkın, Dr. Nezir Korkmaz ve ADD Yönetim Kurulu Üyeleri'nin yanı sıra çok sayıda tiyatro sever izledi.

Oyunun ardından, Garnizon Komutanı Mayda, Belediye Başkan Vekili Öner, Ilçe Milli Eğitim Müdürü Çakıcı, ADD Şube Başkanı Taşkın, Dr. Korkmaz tarafından, Oyunun Yönetmeni K.Budak Çal ve oyunda rol alan oyunculara Plaket ve Tiyatro Onur Belgesi verildi.

Taşkın, ADD Babaeski Şubesi'nin kültürel ve sosyal faaliyetlere her zaman büyük önem verdiğinin ifade ederek, "Bundan sonra da bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.