Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı; "2012 yılında su kuyuları projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz"

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı; '2012 yılında su kuyuları projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz'

29 Mart 2009 yerel seçimleri ile Babaeski Belediye Başkanlığı’na seçilen Abdullah Hacı, göreve geldiği günden beri yaptıkları ve önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları yaptığı basın toplantısı ile dile getirdi. “Bir şehrin üst yapıdan çok alt yapısı önemlidir.” diyen Başkan Hacı, Tredaş ve Doğalgaz çalışmalarının Belediye çalışmalarını engellediğini sözlerine ekledi. 2009 yılında gelir ve gider oranın 2008 yılına oranla olumlu yönde değiştiğini söyleyen Hacı, uzun vadeli programda en çok yeni su kuyularına ve sıvı arıtma tesisi atık su kanal projesine önem vereceklerinin ve bunların toplamda 20 Milyon TL’yi aşabileceğine dikkat çekti.

Babaeski Belediyesi Toplantı Salonu’nda 30 Aralık Çarşamba(dün) saat 14:00’da başlayan toplantıya Belediye Meclisi üyeleri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. Başkanlık koltuğunu oturduktan sonraki süreçte Babaeski’de yaptıkları asfaltlama ve asfalt bakım çalışmaları ile ilgili teknik bilgiler vererek basın toplantısına başlayan Başkan Hacı, akabinde ise yaptıkları çevre düzenlemesi çalışmalarına değindi.

“Bütün yatırımlarımızı çocuklarımız, torunlarımız için yapıyoruz”

Sonrasında da yol yama yapımı, kanal çalışmalarından söz ederek nerede ne yapıldığını geniş bilgiler vererek açıkladı. Babaeski Belediyesi olarak efsane başkan Gündüz Onat’ı da unutmadıklarını belirten Başkan Hacı, Onat’ı kendi kişiliğine yakışır şekilde andıklarını söyledi.

Babaeski Belediye Başkanı Abdulah Hacı yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti;  ”2012 yılında su kuyuları projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Su kuyuları projesi hayata geçince Babaeski en az 60- 70 su sorununu düşünmeyecektir. Bu projeye girdikten sonra çok fazla şeyler yapamayacağımızı biliyorum. Ama alt yapısı tamamlanmayan bir şehir, avrupa şehri olamaz. Yoksa ben Babaeski’yi çiçeklendirmek, yeşillendirmek istersem eğer, Babaeski’deki evlerin çatılarına bile çiçek dikerim.

Ama altyapınız yoksa yaptığınız işlerin hepsi boşunadır. Yeni açtırdığımız bu suyu kuyularında arsenik değeri çok düşüktür ve çok kaliteli bir içme suyu vardır. Yeni açtığımız su kuyularında 400 metreye kadar inilmiştir. Çok derinden ve kaliteli bir su gelmektedir.”

Sportif faaliyetlere de gereken ilgiyi gösterdiklerini belirten Başkan Hacı;” Babaeski Belediyesi olarak Babaeskispor’un ihtiyaçlarını gidermekte biraz yalnız kaldık. Onlara gerekli desteği sağlayamadık.” diye konuştu.

“Içme suyu ve atık su kanallarını bitirmeyen bir yer, Avrupa şehri olamaz”

Sıvı arıtma tesisi ve atık su kanal projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Abdullah Hacı; ”Ikinci ve yapılması gereken en önemli proje, sıvı atık tesisi ve atık su kanal projesidir. Bunun projesi tamamlanmak üzeredir. Içme suyu ile birlikte şehrin atık su kanallarını da yapmak zorundayız. Şu anda Babaeski’de atık su kanalı çok az ve bir projesi de yok. Içme suyu ve atık su kanallarını bitirmeyen bir yer bir Avrupa şehri olamaz. Alt yapı çalışmalarını yapmamız lazım. Üst yapı çalışmalarını yapmak çok kolaydır. Bunun da maliyeti 10 Trilyon’un çok üzerindedir. Yani içme suyu ve atık su kanalının toplam maliyeti benim bildiğim 20 Trilyonu aşacak. Arıtma tesisi ile ilgili olarak kamulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor.

Su kuyuları ve atık su kanalı proje belki bizim 5 yada 10 yılımız alacak. Ama biz seçim çalışmalarımız sırasında söz verdiğimiz gibi, bütün yatırımlarımızı çocuklarımız, torunlarımız için yapıyoruz. Bizler belki zarar göreceğiz, belki biraz eziyet, ızdırap çekeceğiz ama inanın çocuklarımız çok rahat edecek.”

Belediye Meclis Üyeleri ile parti gözetmeksizin iyi ilişkiler içinde bulunduklarını ve AK Partili üyelerin yaptıkları çalışmalarda kendisini desteklediklerini söyleyen Hacı; ”AK Partili Meclis Üyelerini asla kendi meclis üyelerimden ayırmadım. Onlar da hep bana sanki kendi içlerinden birisiymişim gibi davrandılar.” dedi.

“Devletimizle ve hükümetimizle her zaman işbirliği içerisinde çalışmaya hazırız”

Geçtiğimiz aylarda Babaeski’deki iki mahalle muhtarına dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini belirten Babaeski Belediye Başkanı Hacı; ”Mahalle muhtarlarını ben belediye başkan yardımcısı gibi görüyorum. Çünkü halkla birebir iç içe olanlar mahalle muhtarlarımızdır. Mahalle muhtarlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz.”

Babaeski’de yıllardır yapılması gündemde olan Babaeski Devlet Hastanesi ile ilgili belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını belirten Başkan Hacı; “Babaeski Devlet Hastanesi ile ilgili Anadol Lisemizin yanında Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği bir arazi var. Fakat biz Babaeski Belediyesi olarak baktık ki; bu hakikaten düşük bir arazi. 12 dekarlık bir araziydi. Biz Babaeski Belediyesi olarak bir o kadar bir arazi oraya verdik, şu anda 24 dekara çıktı. Devletimizle ve hükümetimizle her zaman işbirliği içerisinde çalışmaya hazırız. Yeter ki hizmetin en iyisi ve en güzeli Babaeski’ye gelsin.” diye konuştu. 

Hizmete geldiği günden bu yana müfettişler tarafından denetlenmelerine rağmen herhangi bir korkularının olmadıkları belirten Başkan Hacı, ayrıca Belediye Binası’nda müfettişlere yer tahsis ettiklerini de sözlerine ekledi. Basın toplantısının sona ermesi ile Babaeski Belediye Başkanı katılımcılara teşekkür ederek, yeni yıllarını kutladı.