Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı'nın bayram mesajı

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı'nın bayram mesajı

Bayram coşkusunu, yayımlamış olduğu mesajda her gün tutulan orucun sonunda yaşanan iftar sevincine benzeten Belediye Başkanı Abdullah Hacı, mesajının devamında şunları söyledi:

“Bayramlar; toplumda sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, günlük kaygıların geri plana itildiği, kırgınlıkların yerini sevgi, saygı ve hoşgörünün aldığı, insanları bir arada tutan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, umutların canlandığı, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği sevinç ve neşe günleridir.

O kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Yaşanan sıkıntılar bir kenara atılır ve yeni başlangıçlara adım atılır. Sevenlerin bir araya geldiği, dargınların barıştığı, günlük hayatta yeteri kadar yaşayamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatı bulduğumuz bu özel günleri fırsat bilerek; hoşgörü ve uzlaşmayı bir yaşam biçimi olarak benimsemeli, birbirimize her zaman sevgi ve saygıyla yaklaşabilme ve farklılıkları bir zenginlik olarak kabul edebilme olgunluğunu göstermeliyiz.

Bu doğrultuda atacağımız adımların ve sergileyeceğimiz duyarlı yaklaşımların, ülkemizde ve dünyamızda gereksinimi en fazla duyumsanan barış ortamının sürekli kılınmasına katkıda bulunacağını unutmamalıyız. Karşımıza çıkan güçlüklerden yılmadan, halkımız için her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olabileceğini düşünerek, inancımızı, umudumuzu, kararlılığımızı ve güvenimizi hiçbir zaman yitirmemeliyiz. Ramazan Bayramı’nın insanlık adına hayatın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü, karanlık yerine aydınlığı getirmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile   Ramazan Bayramınızı kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.”