Babaeski Belediye Başkanı Hacı, görevinin başına geçti

Babaeski'de yerel seçim sonucunda CHP'den Belediye Başkanlığını kazanan Av. Abdullah Hacı, bugün düzenlenen törenle Av. M.Haluk Tezsezer'den görevi teslim aldı.

Babaeski’nin yeni Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı düzenlenen devir-teslim töreniyle görevinin başına geçti. Av. Hacı, tören başlamazdan önce Belediye Sarayı girişinde Av. M.Haluk Tezsezer ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Koldaş tarafından çiçeklerle karşılandı.
Buradan makama geçmek için hareket eden yeni belediye başkanı Hacı’ya, belediye personeli tarafından koridorlardan çiçekler atıldı.
Belediye Başkanlığı makamında görev devir-teslim töreni öncesi bir konuşma yapan Av. M.Haluk Tezsezer, şunları söyledi;
“29 Mart seçimlerinden sonra Abdullah Hacı arkadaşımız Babaeski halkının büyük bir desteğiyle seçildi kendisini tebrik ediyoruz. Makamlar bir değişimdir ama nöbet değişimi değil bir bayrak değişimidir. Yıllardan beri cumhuriyet halk partisinin bayrağı bu belediyede dalgalanıyordu. 1999 yılında ben aldım bu bayrağı yine partimdeki bir arkadaşıma devretmekten mutluluk duyuyorum. Kendisine bu belediye başkanlığı süresinde başarılar diliyorum. Gerektiği her zamanda yanındayım her türlü birikimimle destek olmaya çalışacağım. Belediye Başkanlığı görevi kendisine hayırlı olmasını diliyorum.”
Belediye Başkanlığı görevini teslim alan, Av. Abdullah Hacı ise yaptığı konuşmasında, “Ben de Haluk beye, Babaeski İlçesine bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisine ayrıca şimdiden sonra ki yaşantısında sağlıkla, ailesiyle, çocuklarıyla birlikte huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.
Ardından konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’te konuşmasında şunları söyledi;
“Arkadaşlar Trakya’da ki başarımız zaten rakamlarla ortada Trakya halkı her zaman cumhuriyete Atatürk ilkelerine cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmıştır. Aslında burada çıkan mesaj da şu iktidara bir mesaj var görülen şu ki ilk gelen genel seçimlerde AK Parti Türkiye’nin başından mutlaka uzaklaştırılacak halk tarafından bu mesajda verilmiş oldu. Trakya halkı bunu çok kararlı bir şekilde verdi. Çünkü bizim gördüğümüz şuydu Trakya’da maalesef üzülerek belirtmek istiyorum illerde çok ciddi baskılarla seçmenlerimiz karşı karşıya kaldılar oylarını kullanırken mülki amirlerinin iktidar partisi leyine çok büyük baskılarınla karşılaştık. Tüm bunlara rağmen çok onurlu ve dirayetli bir tavır sergiledi Trakya halkı hiçbir baskıya izin vermedi ve CHP çatısı altında oylarını topladı. Baktığımız zaman yavaş yavaş sadece Trakya değil aslında İstanbul’a doğruda aslında gittiğini görüyoruz. Silivri çatalca belki bu seçim olmadı ama bir sonraki belediye seçimlerinde cumhuriyet halk partisi tarafından yönetilecek. Zaten genel seçimlerde AK Parti gidecektir ondan sonra Anadolu’da ki birçok belediye bile CHP tarafından yönetilecektir.”
CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış da yaptığı konuşmasında, “Babaeski her zaman Trakya’nın incisi ve bu kez de 29 Mart’ta bu güzelliğini göstermiştir. Babaeski’de CHP’si yine Trakya’nın incisi olmaya devam ediyor. Bu yıllardır böyle olmuştur, bundan sonrada böyle devam edecektir. Ben buradaki yöneticilere CHP İlçe başkanlığına ve bu zaferin kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Babaeski belediye başkanımızı da hararetle kutluyorum. Babaeski’ye, Kırklareli ve Trakya’ya hayırlısı olmasını diliyorum”dedi.
CHP Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Bu başarı Trakya’da beklenen bir sonuçtu. Ama çok ayağımız yere basarak bazı gerçekleri göz önüne alarak bulundurarak bazı iktidarında zaaflarını değerlendirerek Trakya’da bu konumu yaratmış olduk. Tabi halkın bu konuda bizim Trakya halkının nohutla mercimekle kömürle oyunu pek fazla değiştirmediğini gördük. Bu bizim için mutluluk ve Türkiye’nin bir sigortası olarak görüyorum ben Trakya halkını.”
Belediye Başkanı Hacı’yı kutlayan CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altıntel şunları söyledi;
“Manzarayı görüyorsunuz bütün Babaeski burada daha öncede yaptığımız tüm toplantılarda Babaeski’nin ezici çoğunluğu bizimle beraber hareket etmiştir. Bu sonucu böylece aldık. Bu sonuç başta Babaeski’li Cumhuriyet kadınlarının sonra gençlerimizin ve bütün halkımızın zaferidir. Biz sadece bu harekete öncülük yaptık. Bu bakımdan Babaeski halkına aydın Atatürkçü çağdaş laik Babaeski halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bize gönülden destek verdiler. Bundan sonra başta belediye başkanımız olmak üzere hepimiz Babaeski halkına laik olmak için elimizden gelen gayretle çalışacağız. Bütün Babaeski’yi bütün Trakya’yı bütün Türkiye’yi öpüyoruz, kucaklıyoruz. Herkese de iyi günler diliyoruz.”
Son olarak ise konuşmalarını yapan, CHP Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, şunları söyledi;
“Öncelikle çok mutluyuz bu sadece kadınlar kolunun değil tüm Babaeski’li kadınların zaferi. Çok çabaladık hakikatten çok çalıştık, Babaeski’nin her yerine ulaşmaya çalıştık. Her tabana inmeye çalıştık bunun sonunda başarılı oldu çok mutluyuz. Bizler cumhuriyet kadınlarıyız bunun herhalde devamını getireceğiz Sürekli çalışmalarımız devam edecek birbirimizden kopmayacağız başkanımıza sürekli destek vereceğiz, bu zaten bizim için kaçınılmaz bir sonuçtu.”
Makamına geçen Belediye Başkan Av. Abdullah Hacı’yı ilk gün 1000 kişiye yakın partili ve halk tebrik ederek kutladı.
Törene, eski milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir Korular, CHP İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Yönetimi, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyükmandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, CHP Havsa İlçesi Belediye Başkanı Oğuz Tekin, CHP Pınarhisar İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, AK Parti Babaeski Belediye Başkan adayı Güray Genç, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, Oda ve Dernek Başkanları, Mahalle ve Köy Muhtarları, partililer ve halk katıldı. (mc)