Babaeski Belediyesi 100 bin Euro'luk projesini tanıttı

Babaeski Belediyesi, iki bin civarında belediye arasından uygulamaya değer bulunan 20 proje arasında yer alan bu güne kadarki en yüksek bütçeli (100 bin Euro) projesinin tanıtım toplantısını yaptı.

Proje partneri Harmanlı Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Dimitır Sakalov, Meclis Üyesi Dilana Komitova, Yazı İşleri Müdürü Gülşen Bekir ile birlikte Babaeski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özşengül, bazı belediye meclis üyeleri muhtarlar ve sivil toplum temsilcileri, proje ekibinin katıldıkları toplantının açışını proje koordinatörlerinden Fikri Karaca yaptı. Proje hakkında özet bilgi veren Belediye Başkanı Haluk Tezsezer, “ Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Bu hafta bu konuda yaptığımız 2.toplantı. Babaeski Belediyesinin kazandığı 4.proje olan ve 100 bin Euro ile en yüksek bütçeli olan projemizin hazırlanması aşamasındaki partnerimiz Peshtera Belediyesiydi. Ancak bazı sorunlar nedeniyle partnerimiz değişti ve proje ortağımız Harmanlı Belediyesi oldu. Önceden de birlikte çalıştığımız Harmanlı Belediyesinin ortaklığı belki de daha iyi oldu.  İki belediyenin bu projeyi başarılı şekilde yürüteceğine inanıyorum. Projeler sayesinde dostluklar ve ilişkiler gelişiyor. Projenin başarılı olmasını diliyor. Katılımlarında ötürü herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra söz alan proje partneri Bulgaristan’ın Harmanlı Belediye Başkan Yardımcısının projeyle ilgili açıklamalarını takiben proje koordinatörlerinden Fatih Erdem slayt görüntüleri eşliğinde proje tanıtımını yaptı.
Avrupa Birliği Kentler ve Belediyeler arasında Hibe Programı kapsamında Babaeski Belediyesi’nin sahibi, Bulgaristan’ın Harmanlı Belediyesi’nin proje ortağı olarak uygulanacak “Belediye Hizmetleri ve Avrupa Birliğine Katılım Sürecinde Babaeski Belediyesinde Kapasite Oluşturulması Projesi’nin 100.286,82 Euro olan bütçesinin %90’lık bölümü olan 90.258.13 Euro’su AB tarafından karşılanıyor. (mc)