Babaeski'de ADD'nin etkinlikleri sürüyor

Babaeski'de ADD'nin etkinlikleri sürüyor

Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerinin Kırklareli’de en aktifi olan Babaeski ADD, etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. ADD Babaeski Şubesi bu kez de Lüleburgaz Atatürkçü Düşüce Derneği Gençlik Kolları ile birlikte Adalet ve Demokrasi haftası etkinlikleri içerisinde şiir dinletisi düzenledi.

Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonunda düzenlenen geceye, Belediye Başkanı M. Haluk Tezsezer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özşengül, Eğitim–Sen Yönetim Kurulu üyesi Ercan Eren, Babaeski ADD Şube Başkanı Hüseyin Taşkın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Lüleburgaz ADD Şube Başkanı Nejat Erbil, Eski Kırkpınar Ağası ve Yeşilay Yüksek Şura Üyesi Doğan Görkey ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her iki derneğin gençlik kolları üyelerinin seslendirdiği şiirlerden oluşan dinleti programı, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Demokrasi şehitleri anısına saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunması ile başlayan gecede ADD Şube Başkanı Hüseyin Taşkın kısa bir açılış konuşması yaptı.

Taşkın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımızın, adaletin ve demokrasinin kurumsallaşacağı bir ülkede yetişmeleri için sesimizi, öldürülen aydınlarımızın sesini bir kez daha topluma duyurmaya çalışmalıyız. Onların katilleri, küresel sermaye ve onların gizli servisleridir. Ulusumuzun iç ve dış, düşmanlarına karşı aşılmaz bir kale, yenilmez bir ordu gibi duran başta Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere cinayetlere kurban giden tüm aydın demokrat yazar ve bilim adamlarımızın önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz”

Doğan Görkey’in şiiri ile başlayan ve gençlerin şiirleriyle zirveye çıkan dinletinin sonunda programı hazırlayan gençlere Belediye Başkanı Tezsezer, CHP Ilçe Başkanı Özşengül, Eğitim –Sen Yönetim Kurulu üyesi Eren, ADD Şube başkanı Taşkın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Lüleburgaz ADD Şube Başkanı Erbil, teşekkür belgelerini verdiler. Belediye Başkanı Tezsezer, ayrıca şiir okuyanlara birer karanfil hediye etti.