"Babaeski'de ampulleri yakacağız"

Babaeski'de e ilk olarak Belediye Başkan adayını açıklayan AK Parti, adayı Güray Genç ile çalışmalarına devam ediyor. Parti Babaeski İlçe Başkanı Harita Mühendisi Yusuf Vehbi Tamerol, bu çalışmalar neticesinde seçimleri kazanacaklarını belirtti.

AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Harita Mühendisi Yusuf Vehbi Tamerol; 29 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı Güray Gen ve ekibi ile başarılı olacaklarını ve Babaeski’de de ampulleri yakacaklarını söyledi.
Babaeskililere musluktan içilecek su, yemyeşil bir kent tertemiz bir şehir ve işsizliğin belini kırmak için yatırımlar yapacaklarını söyleyen Tamerol, Babaeski’yi Trakya’nın göz bebeği yapacaklarını belirtti.
Öte yandan Babaeski Başkan adayı Güray Genç de neden AK Parti’yi seçtiğini ise şu cümleleriyle açıkladı;
“83 sonrası bir ANAP iktidarı ve Özal dönemi üst üste 3 dönem 15 yıl, dile kolay o zaman pek ekonomiden anlamam ama büyüklerimden duyduğum işler bozuk. Üst üste 15 yıl yereli ile geneli ile devamında 1999 DSP- MHP koalisyonu işler gene bozuk. Şimdi 6 yıldır AKP iktidarı sor gene işler bozuk. Bu 25 yıllık süreçte herkesin mi işleri bozuktu? Tabiî ki hayır.
Bakın yani başımızdaki komşu ve bir zamanlar nüfusça bizden küçük olan Lüleburgaz'a 15 yıl dile kolay ANAP iktidarında ANAP'lı bir belediye başkanı ve değerli bir milletvekili ile Ankara'yı Lüleburgaz'a getirdiler. Devamında DSP-MHP koalisyonu komşumuz, gene iktidarla itiraz eden yok herkes halinden memnun. Hem yerel yönetim hem de halk mayayı tuttu. Kasabadan kente geçiş başladı bundan sonra tutabilene aşk olsun. İnsanlar halinden memnun, mal sahibi işinden, malından, aldığı kiradan. Kiracı o yüksek rakamlara rağmen kirasından ve yaptığı işten bağı, bahçesi olan arazisinin değerinden öğrencisi, sosyal hayatından emeklisi, sağlık hizmetlerinden büyük çoğunluk halinden memnun ortada sorun yok bağıran yok mutlu bir toplum.
 Soruyorum bizim neyimiz eksikti?
 Bu aradaki 17 km lik fark ile bir düşünce sistemi ve sonucu; Ekonomimizi ve yaşam kalitemiz bu kadar mı değiştirebilirdi? Maalesef değişiyormuş.
İşte cevabım, işte bunun için AKP, işte bu kaçırdıklarımızı yakalamak aradaki farkı kapamak için AKP. Bu güne kadar örnek gösterdiğimiz Lüleburgaz'ın yanına ne yazık ki Pehlivanköy ve Kırıkköy'ü göstermeye başladığımız için AKP. Muhtemelen bir iki yıl içinde İzlanda olmamak için AKP ve daha işin başında sıkmamak için anlatmadığım pek çok eksiklikten dolayı AKP.” (ad-mc)