Babaeski'de askerlerin final maçı nefesleri kesti

Babaeski'de askerlerin final maçı nefesleri kesti

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılı beden eğitimi ve spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen Istihkâm Alayı Futbol Turnuvası’nda, Şampiyonluk kupasını Köprücü Taburu takımı kazandı.

Babaeski 100.Yıl Stadı’nda, farklı Garnizon’da buluna birliklerin, birlik ve beraberlik ruhlarını kuvvetlendirmek, birlikleri kaynaştırarak eğitim yılı sonunda moral ve motivasyonu yükseltmek amacıyla düzenlenen futbol turnuvası final maçında, askerler sahada centilmence büyük bir mücadele örneği sergiledi. 

Tribünde seyircilerin adeta nefeslerinin kesildiği, Istihkâm Savaş Taburu ile Köprücü Taburu arasında ki final karşılaşmasında 90 dakika sonunda normal netice 1–1 berabere sona erdi.

Turnuvanın tüzüğü gereğince uzatma dakikalarına geçilmeden direkt penaltı atışlarına geçildi. Yapılan penaltı atışları sonucunda, Köprücü Taburu Takımı, Istihkâm Savaş Taburu takımını 4–3 mağlup ederek Turnuvanın Şampiyonu oldu.

Kupa töreninde bir konuşma yapan Istihkâm Alay Komutanı Ist. Kd. Alb. Murat Mayda, şunları söyledi.

“Bugün finale yakışır her iki takım arasında gayet güzel bir maç oldu. Bu sonuç mutlaka sadece beraberlik, galibiyet ve ya mağlubiyet şeklinde olacaktı. Her iki takım içinde sahada şanslar eşitti. Çok güzel oyun sergilediniz. Bir birinize saygı gösterdiniz ondan dolayı her iki takımı da tebrik ediyorum. Bu sene ilk defa böyle bir iki takımı karşı karşıya getirdik. Bundan sonraki çalışmalarımız daha devam edecektir. Yenilen takım ve yenen takım benim için ayni eşit seviye hakka sahiptir. Ama bir kupamız var, tek bir kupa, o kupayı her iki takım adına penaltı atışlarında eşitliği bozan “Köprücü Tabur Komutanlığı Futbol Takımına vereceğim.”  Istihkâm Alay Komutanı Mayda, konuşmasının ardından Şampiyonluk kupasını Köprücü Taburu Futbol Takımı, takım kaptanına verdi.

 Final karşılaşmasını, Istihkâm Alay Komutanı Ist. Kd. Alb. Murat Mayda, Köprücü Tabur Komutanı Ist. Yrb. Yücel Yazıcı, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Beyazıt Örgel ve Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak şeref tribününden birlikte izlediler.