Babaeski'de bomba gibi bir festival

Babaeski'de bomba gibi bir festival

Babaeski Belediyesi bomba gibi bir festival düzenlemek için tüm hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Trakya'nın en eski festivali olan Babaeski Tarım Festivali’nin 39.'cusu, 6-7-8-9 Ağustos tarihleri arasında Babaeski Gündüz Onat festival alanında düzenlenecek.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Babaeski halkını ve tüm Trakya’yı bu anlamlı etkinliğe davet ederken, festivalin tanıtımı amacıyla basılan broşürlerde şunları kaydetti;

"39. Babaeski Tarım Festivalimizi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Festivalimiz, geçmiş yıllarda olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, derneklerimizin, yerel basınımızın ve halkımızın ortak bir çalışması olarak hayata geçmektedir. Festivalimiz içeriği, organizasyon kalitesi ve katılımcı yoğunluğuyla Babaeski'mizin adına yakışır bir festival olacaktır. Festivalimize emekleriyle, fikirleriyle ve heyecanlarıyla katkıda bulunan tüm Babaeskililere sonsuz, teşekkür ediyor, 6-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında sizleri Gündüz Onat festival alanına bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İşte 39. Babaeski Tarım Festivali programı

06 Ağustos Perşembe

Saat 18.00; Festival açılış töreni-Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu-Hükümet meydanından, konuklar, tarım üreticileri, eğitim kültür kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri, sporcu grupları, animasyon grubu, Babaeski halk dansları toğluluğu, Bulgaristan Lubimets Halk Oyunları topluluğu, Bulgaristan Harmanlı Majoret grubu ve vatandaşlardan oluşan kortejin belediye bandosu eşliğinde festival alanına yürüyüşü.

Saat 18.30; Festival açılış konuşmaları (Gündüz Onat Festival alanı)

Saat 19.00; Tarım sergisinin açılışı (Gündüz Onat Festival alanı)

Saat 19.00; Minikler sokak basketbolu turnuvası yarı final 1. maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 19.00; Minikler futbol gösteri maçı (Uğur Mumcu halı saha tesisleri)

Saat 19.00; Babaeski Sağlık Grup Başkanlığı Kırklareli Diyabet Cemiyeti Babaeski Belediyesi Sağlık Çadırı Tekirdağ Göz Hastanesi Şeker Taraması-göz taraması (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 19.00; Festival Kupası 1. Bilardo turnuvası çeyrek final maçları (Bilardo Sevenler Derneği)

Saat 19.30; Minikler Sokak Basketbolu Turnuvası yarı final 2. maçı  (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 20.00; Minikler Sokak Turnuvası final maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 21.30; Babaeski-Lubimets-Harmanlı kardeş şehir gecesi, Lubimets halk oyunları topluluğunun gösterileri, Crazy Dancers grubu dans gösterileri, Harmanlı Majoret grubunun gösterileri, Babaeski halk dansları topluluğun gösterileri, Sevim Akaydan Roman dans grubunun gösterileri ve gecenin finalinde Yüksek Sadakat konseri.

07 Ağustos Cuma

Saat 18.00; Sokak Basketbolu Turnuvası çeyrek final 1. maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 18.30; Sokak Basketbolu Turnuvası çeyrek final 2. maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 18.30; Babaeski Sağlık Grup Başkanlığı Kırklareli Diyabet Cemiyeti Babaeski Belediyesi Sağlık Çadırı Tekirdağ Göz Hastanesi Şeker taraması-göz taraması (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 18.30; Animasyon gösterileri (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 19.00; Festival Kupası 1. Bilardo Turnuvası Yarı Final Maçları (Bilardo Sevenler Derneği)

Saat 19.00; Sokak Basketbolu Turnuvası Çeyrek Final 3. Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 19.00; Minikler Futbol Gösteri Maçı (Uğur Mumcu Halı Saha Tesisleri)

Saat 19.30; Sokak Basketbolu Turnuvası Çeyrek Final 4. Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 21.30; Malkoç Dancers Grubu Dans Gösterileri, Çevre Düzeni ve Çevre Temizliği Kampanyası Plaket Töreni, Grup A Metal Konseri, Yusuf Güney Konseri.

08 Ağustos Cumartesi

Saat 15.00; Festival Kupası 1. Bilardo Turnuvası Final Maçları (Bilardo Sevenler Derneği)

Saat 18.00; Sokak Basketbolu Turnuvası Yarı Final 1. Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 18.30; Sokak Basketbolu Turnuvası Yarı Final 2. Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 18.30; Babaeski Sağlık Grup Başkanlığı Kırklareli Diyabet Cemiyeti Babaeski Belediyesi Sağlık Çadırı Tekirdağ Göz Hastanesi Şeker taraması-göz taraması (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 18.30; Animasyon Gösterileri (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 19.00; Sokak Basketbolu Turnuvası 3.'lük Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 19.00; Minikleri Futbol Gösteri Maçı (Uğur Mumcu Halı Saha Tesisleri)

Saat 19.30; Sokak Basketbolu Turnuvası Final Maçı (Uğur Mumcu Tesisleri)

Saat 21.30; Tarım Teşvik Yarışması plaket ve ödül töreni, Grup Yankı Konseri, Yaren Başın Roman havası gösterileri, Kutsi konseri.

09 Ağustos Pazar

Saat 18.30; Babaeski Sağlık Grup Başkanlığı Kırklareli Diyabet Cemiyeti Babaeski Belediyesi Sağlık Çadırı Tekirdağ Göz Hastanesi Şeker taraması-göz taraması (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 18.30; Animasyon Gösteri (Gündüz Onat Festival Alanı)

Saat 21.30; Gürbüz Çocuk Yarışması, Hays-Boys Break Dance Grubunun Gösterileri, Şiir Dinletisi (Mülayim Tirfil-Mustafa Ermiş-İsmail Alabayırlı), Havai Fişek gösterisi, Volkan Konak konseri.