Babaeski'de kaçak içki operasyonu

Babaeski'de kaçak içki operasyonu

Kırklareli'nin Bababeski ilçesinde çeşitli markalarda kaçak içki ve sigaraları piyasaya süren 7 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile Babaeski Ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 aydır takip ettikleri kaçakçılara yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Cumhuriyet Mahallesi, Gazi Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi'nde düzenlenen operasyonlarda, kaçak içki ve sigaraları piyasaya sürmek istediği gerekçesiyle M.Y.E, M.Y, T.K, S.Ö, A.Ö, Y.I. ve I.T. gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda gümrük kaçağı 145 adet çeşitli markalarda içki, 168 paket sigara, 123 pet şişe içerisinde evde yapma şarap, 9 şişe evde yapma rakı, 12 adet sahte etiketli dolu şarap şişesi, 63 sahte şarap etiketi, 6 adet içki yapma düzeneği, 4 varil içerisinde yarım dolu şarap tortusu, 168 mantar şişe tıpası, 20 adet şarap yapma düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış çeşitli ebatlarda hortum, 136 boş şişe, 1 ahşap şarap fıçısı ve şarap yapmada kullanılan çeşitli aparatlar ile 55 litre kaçak benzin ele geçirildi.

Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.