Babaeski'de MHP'den gövde gösterisi

MHP Babaeski'nin adayı Uğur Alper Yaprakçı

MHP Babaeski Parti ilçe binasında Belediye Başkan adayı tanıtım töreni yapıldı. İlginin yoğun olduğu tanıtım toplantısına MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı ve Babaeski İlçe yönetimi, çevre Belediye Başkan adaylarının yan ısıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Toplantıda, MHP’nin Babaeski adayı olarak Uğur Alper Yaprakçı açıklandı.

Aydeniz Dereli / Babaeski

Davullar ve zurnalar eşliğinde karşılanan İl Başkanının İlçe binasına gelmesi ile başlayan tanıtım töreni Kurban kesimi ile devam etti. Tanıtım törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Altan Orakçı yaptığı konuşmada "MHP'ye gönül vermiş dava arkadaşlarım sizlere bugün bu kalabalık topluluğa hitap ederken Babaeski İlçemizin Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı adayını açıklamak üzere gelmiş bulunmaktayız. Sizlere dinamik ve heyecanlı adayımız U.Alper Yaprakçı'yı takdim ediyorum. Babaeski'ye değişim getirecek adayımız U.Alper Yaprakçı'nın ekibini ve projelerini ilerleyen seçim sürecinde açıklayacağız. Pembe tablolar çizen iktidar Davos zirvesindeki çıkışla prim yapacağını sanmaktadır. Ama ülkenin durumunu milletimiz çok iyi bilmektedir. Yapılacak seçimlerde milletimiz en iyi cevabı MHP'ye destek vererek gösterecektir" dedi.
Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen aday U.Alper Yaprakçı kendisine verilen görevden onur duyduğunu, Babaeski için değişim zamanının geldiğini değişim için bütün çabasını sarf edeceğini söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Meclis üyesi 1. sıra adayı Hasan Kunduz
"2004 seçimlerinde mahallesinde CHP'den delege bile çıkamamış Belediye başkan adayının nasıl Belediye Başkanı seçileceğini merak ediyorum. CHP'de sadece atama ile aday değişti, başka hiçbir şey değişmedi. Mevcut CHP adayı evi, hükmet binası ve büro üçgeni arasında gelip giden biridir. Babaeski çok iyi düşünmelidir" dedi. Öte yandan Kunduz, Babaeski halkının 41 yıldır Belediyeyi yöneten anlayışa dur diyeceğini belirtirken pazaryeri için pazarcı esnafından alınan bin liranın esnafı çok zor duruma soktuğunu, belediyeyi kazandıkları takdirde bu parayı hak sahiplerine geri ödeyeceklerini ifade etti. Hasan Kunduz sözlerini "Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.
Son olarak Belediye Meclisi ikinci sıra adayı olan Özgür Çınar bir konuşma yaparak "Bizlere, MHP'de kim var diye hep soruluyor. Bende 30 yıllık bir dava adamı olarak bu sorulana, yine bu davanın büyük üstatlarından olan Necip Fazıl Kısakürek'in mısralarıyla cevap vermek istiyorum. Ne kadar da güzel söylemiş. Kim var diye sorulduğunda "Sağına, soluna ve arkasına bakmadan ben varım cevabını verici, benim olmadığım yerde kimse yoktur" ahlakını besleyici bu davanın adamları olarak bizler varız" diye konuştu.
Bu konuşmaların ardından tek tek partililerle tokalaşan İl Başkanı ve İl Yönetimi bu çalışmalarda tüm ekibe başarılar dileyerek ilçeden ayrıldı.