Babaeski'de Muharip ve Gaziler Derneği açıldı

Babaeski'de Muharip ve Gaziler Derneği açıldı

Muharip ve Gaziler Derneği önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törende, Muharip ve Gaziler adına açılış konuşmasını yapan Gazi Adil Ciner, "ulus olma bilincini oluşturan temel değerin ve ulus olarak sahip olunan şanlı geçmişin aralarında olması gereken güçlü bağın en önemli halkalardan birisini oluşturduğunu belirtti.

Ciner, yeni gazilerin var oluşunun birlik ve beraberliğin ve genç kuşaklara öğrettiği ulus bilincinin ve vatan sevgisinin sembolleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

"Muharip ve Gaziler Derneğinin amacı, vatan savunmasında dayanışmalarını güçlendirmek, sosyal ekonomik kültürel ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması ve toplum halk etkileri saygı ve sevginin sağlanması için gerekli çalışmaların yapmaktır. Milletin bütünlüğü ve devletin bölünmezliğiyle Cumhuriyetin korunması yolunda yapılan mücadeleleri, dökülen kanları bu mücadelelerde şehit ve gazi olan kahramanların yeni nesillere anlatmak hedefimizdir. Tarihe mili gelenek ve göreneklere bağlılık, fedakârlık, dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek ve yüceltmek için faaliyetlerde bulunmak, milletimizin, devletin tarihi ve inançlarıyla beslenen mili ile sonsuz varlığını koruma çalışmalarına katkı sağlayacağız."

Kaymakam Mustafa Demir ise yaptığı kısa konuşmasında, "Bu cennet vatanı bizlere emanet eden, başımızın dimdik durmasını sağlayan toprağın altındaki şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Unutmayın ki bugün bu Ülkede hala yaşıyorsak, bunu gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir."

Derneğin açılışını Ilçe Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Istihkâm Kıdemli Albay Murat Mayda, Belediye Başkanı M.Haluk Tezsezer ve Gazi ve Şehit eşleri ile birlikte yaptı. Açılış törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Arslan Barlık, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Tuncay Sancak, Ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ayhan Bülbül, Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, Siyasi Parti Temsilcileri ve Belediye Başkan Adayları, Oda ve Dernek Başkanları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.