Babaeski'de Roman vatandaşlar ekmek peşinde

 Babaeski'de roman vatandaşlar, krizden etkilenen en gariban kesim. Krizin vurduğu ülkemizde, kahve köşelerinde iş bekleyen roman vatandaşlar, bütün gün siftahsız oturuyorlar.

 Her türlü taşıma işlerini yapan vatandaşlar, önceki yıllarda yaz sezonu boş kalmadıklarını ve yazın kazandıklarını kışın harcadıklarını anlattılar. Ancak bu yıl yaz sezonu da iş olmadığı için kışa nasıl karnımızı doyuracağız diye kara kara düşünüyorlar.
 Gazi Kemal Mahallesindeki, "Balyoz'un yerinde" iş bekleyen roman vatandaşlar, "bizi her türlü taşıma işleri için arayanlar, Aras Kargonun yanında, “Başaran Market”'in Karşısındaki," Balyoz'un yerinde” bulabilir, dediler.
 Diğer mahalleli arkadaşlarının da aynı sıkıntıları çektiğini anlatan roman vatandaşlar, romanların itilip kakılmasından ve dertlerini dinleyen yetkililerin, ilgisizliğinden üzüntülerini de dile getirdiler.
 Bu memlekette askerlik yaptıklarını ,aynı Dinden ve aynı Bayrak altında yaşadıklarını anlatan roman vatandaşlar, “Vatanımıza , Bayrağımıza, Dinimize ve devletimize bağlıyız” dediler.Sadece seçimlerde hatırlandıklarını seçimlerden sonra da unutulmanın kızgınlığı içinde olduklarını da sözlerine eklediler.
 Yeşil Kartımız olduğu için sağlık sorunlarımız bir ölçüde gideriliyor, "Hükümetimizden, Devletimizden, Allah Razı olsun, kömürümüzü, Bayramlarda erzaklarımızı ve çeşitli yardımlar aldıkları, “Sosyal Yardımlaşma Vakfına” da Allah razı olsun diyerek, Hükümetimize bize gönderdiği yardımlar ve Yeşil Kartlarımızı veren Babaeski’de görevli bütün Devlet yetkilerine de teşekkür ederiz.” dediler.
 Zaman zaman Babaeski Belediyesi’nin de yardımlarını esirgemediğini anlatan roman vatandaşlar,” Belediye Başkanımız Abdullah Hacı’ya da biz roman vatandaşlarına yapacağı yardımlar için teşekkür ederiz .“diyerek sözlerine devam ettiler.
 Ancak piyasa çok durgun olduğu için, iş bulamadıklarını ve yarı aç, yarı tok yaşamaya çalıştıklarını anlatan roman vatandaşlar, bir an önce krizin bitmesi için dua ettiklerini sözlerine eklediler.
  Beraber yaşadığımız, gariban roman vatandaşlarımızın sıkıntıları saymakla bitmez, onlar bizim bir parçamız. Hepimiz vatandaş olarak eşitiz. Roman vatandaşlarımızın sıkıntılarını, bütün hepimiz kendimizi onların yerine koyarak hissetmeliyiz. Roman vatandaşlarımıza yardımcı olmalıyız. Bir an önce yetkililerin seçimlerde oyları için kapılarına nasıl gidiyorlarsa seçimden sonra da dertlerini dinlemeye çağırıyoruz. Roman vatandaşlarımıza da sıkıntıları için sabır diliyoruz. En kısa zamanda krizin bitmesini ve eski günlerdeki gibi iş bularak çoluk çocuklarına götürerek, sıkıntılarının bitmesini diliyoruz.