Babaeski'de yeni su kuyuları su vermeye başladı

Babaeski'de yeni su kuyuları su vermeye başladı

Geçtiğimiz aylarda Babaeski Ilçesi’nin su ihtiyacını karşılamak amacı ile yeni su kuyuları açılması konusunda çalışmalar başlatan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, başlattığı çalışmaların neticesini almaya başladı. Eylül ayının başında iller bankası elemanlarınca açımına başlanan yeni su kuyularından 348 m derinlikte su elde edilmeye başlandı. Babaeski Belediye Meclis Üyelerinden olan, aynı zamanda 19 Ekim’e kadar da Belediye Başkanlığı’na vekalet edecek olan Faik Namdar, Su Işleri Müdürü Suat Armağan Ekici, Belediye Meclis Üyesi Ismet Ilterap yeni su kuyularında incelemede bulundular ve yeni çıkan suyu yerinde denediler. Belediye Başkan Vekili Faik Namdar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Elde edilen suyun içimi hafif, lezzetli ve şuan kullanılan sulardan daha kaliteli.

2011 yılı sonu gibi yeni su kuyularının ana şebekeye bağlanması ile vatandaşlarımız artık hazır su kalitesinde gönül rahatlığı ile yeni su kuyularından elde etmiş olduğumuz sularımızı kullanabilecekler.

Elde edilen su numunelerini Hıfzıssıha Müdürlüğü’ne gönderdik. Konu ile ilgili gelişmeler hakkında halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.”