Babaeski Mesleki Eğitime Yönlendirme Projesi İtalya Ekibi, yolculuğa hazır

Babaeski Mesleki Eğitime Yönlendirme Projesi İtalya Ekibi, yolculuğa hazır

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Meslek Lisesi ve Yerel ortak Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanları AB Hareketlilik Projeleri Leonardo da Vinci (VETPRO) kapsamında 05 Nisan 2009 tarihinde Italya'ya hareketinden önce son çalışmalarını tamamlayarak yolculuğa hazır duruma geldiği belirtildi.

Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde mesleki ve teknik eğitime giriş esnasında yeterli düzeyde rehberliğin ve yönlendirmenin yapılması, Mesleki-teknik eğitime yönelmenin en iyi şekilde yapılması açısından mesleki ortaöğretim öğrenci oranı %30, diğer liselerin oranı ise %70'lere ulaşmıştır. Birçok gelişmiş Avrupa ülkesinde bu oranlar tam tersinedir. Mesleki-Teknik orta öğretime başvurularda %50'ye varan azalma olmuştur. Kalkınma planlarının hedeflerine rağmen ortaöğretimdeki öğrenciler giderek artan bir bölümü genel liselere yönlendirilmektedir. Sekiz yıllık zorunlu eğitim nedeniyle, ortaöğretime talep artmıştır. Ilköğretimde mesleki-teknik eğitime yönlendirme ve rehberlik hizmetleri yeterince yapılmamaktadır. Amacımız bu oranı tersine çevirmek için gerekli yönlendirmeyi en iyi şekilde yaparak Mesleki ve Teknik Eğitimdeki öğrenci sayısını artırmaktır."

Çakıcı, daha sonra şunları kaydetti; "Mesleki eğitimin başarılı olabilmesi için çağdaş ülkelerin yaptığı gibi okul öncesinden başlayarak lise sonuna kadar devam eden süreçte öğrencileri kişisel kabiliyetlerine göre yönlendirme yapılmalıdır. Öğrenciler, yatkın oldukları alanlara yönlendirilirken, okul, aile ve öğrenci işbirliği içinde olmalıdır." Dedi.

Proje sahibi Kurum Babaeski Meslek Lisesi ve yerel ortak Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim uzmanları AB Hareketlilik Projeleri Leonardo da Vinci (VETPRO) kapsamında 05 Nisan 2009 tarihinde Italya'ya hareketinden önce son çalışmalarını tamamlayarak yolculuğa hazır duruma geldiler.

 Proje sahibi kurum ve ortakları "Mesleki ve Teknik Eğitime Yönlendirme Çalışmalarının Incelenmesi" projesinin Italya ayağını en güzel ve başarılı bir şekilde uygulayacaklarını belirterek, döndükten sonra da edinilen bilgi ve araştırmaların öncelikle ilimiz olmak üzere tüm Il'lere yaygınlaştırmayı planladıklarını söylediler.

Projeye ortak ve yararlanıcı olarak katılanlar arasında, Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Şube Müdürü Ahmet Dal, Meslek Lisesi Müdürü Hürriyet Öztürk, Müdür yardımcısı Zeynep Türk ve Bilgisayar Formatörü Murat Yazıcı bulunmaktadır.