Babaeski Tarım Festivali 6-7-8 Ağustos'ta kutlanacak

Babaeski Tarım Festivali 6-7-8 Ağustos'ta kutlanacak

Kırklareli’nin Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı Tarım Festivali’nin 39’ncusunun bu yıl 6-7-8 Ağustos 2009 tarihlerinde kutlanacağını belirterek şunları kaydetti: 
“Babaeski’ye ait Trakya’daki en köklü festivallerden olan Tarım festivali her yıl  ağustos başı kutlanmaktadır.1971 yılında o günün Belediye Başkanı ve ne yazık ki şuan da aramızda olmayan rahmetli  Gündüz Onat’ın girişimi ile belediyemizin  önderliğinde ilçede bulunan tarım ve eğitim kuruluşları, dernek, oda, basın organları, sanayici ve esnaf temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen çalışmalar sonunda belediyemizin himayesinde “Karpuz Festivali” adı altında yapılması kararlaştırılan organizasyon 38 yıldır aralıksız yapıla gelmektedir.
Sonraki yıllarda “Tarım Festivali” adını alan festivalimiz doğrudan belediyemizin  bünyesinde  organize edilmektedir. Bu sene 39.Yılını 6-7-8 Ağustos 2009 tarihleri arasında kutlayacağız. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda halkımızın desteği ile birlikte festivalimizi fuar haline dönüştürüp Trakya’nın ilk ve en büyük fuarı haline getireceğiz.” (s)