Babaeski Ticaret Borsası, Revizyon Çevre Düzeni Planı'nı yetersiz buldu

Babaeski Ticaret Borsası, Revizyon Çevre Düzeni Planı'nı yetersiz buldu

Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Mevzuat Komisyon Üyesi Fahrettin Özün, yaptığı basın açıklamasında, Revizyon Çevre Düzeni Planı'nı yetersiz bulduklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Özün, 1: 100 000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı'nın onaylandığını ve askıya asıldığını, bir aylık askıya asılma süresinin ise 26.09.2009 tarihinde sona ereceğini öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi; 

"Babaeski Ticaret Borsası adına planları incelettirdik. Isteklerimizin plana işlenmesi için itirazımızı askıya asan kurum olarak Çevre il Müdürlüğü'ne bildirmeye karar verdik. Bu planda Babaeski ve köyleri kırsal kalkınma alanı olarak belirlenmiş. Tarımın geliştirilmesinin esas alındığı planda, kırsal alanlarda tarıma yönelik öneriler getirilmiş, kentsel merkez potansiyeli taşıyan ilçe merkezleri, çevrelerindeki tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomiye hizmet edecek kırsal merkezler olarak tasarlanmıştır. Denmesine rağmen TOB (Tarım Organize Bölgeleri) ve TAB (Tarımsal Alt Bölgeler ) Babaeski ve köylerinde yer verilmemiştir. TOB (Tarım Organize Bölgeleri) ve TAB (Tarımsal Alt Bölgeler ) alanları, kırsal alan kimliklerini geliştirmede en önemli faktörler olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda bölge genelinde rapordaki tabloda listesi verilen 30 adet TOB ve TAB alanı önerilmiş. Üreticimiz ve tüccarımız acısından olumlu olmasına rağmen bu planda Babaeski ve köylerinde TOB (Tarım Organize Bölgeleri) ve TAB (Tarımsal Alt Bölgeler) alanları yer verilmemesi camiamızı üzmüştür. Babaeski Ticaret Borsası uzun yıllardan bu yana Babaeski ve köylerine hizmet vermekte olup. Gelişimini tamamlayıp yönetim binasını, sosyal ve kültürel tesislerini, laboratuarını, kantarını, depolarını, ihale ve borsa salonlarını tamamlayıp hizmete devam etmektedir. Ancak bu plan ve açıklama raporlarında tesislerimiz ve çalışma disiplinimiz dikkate alınmadan planlama yapılmıştır. Bu yokluklara karşın Babaeski Ilçesi'nde bir fuar alanı önerilmesi yeterli değildir. 1: 100 000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Cevre Düzeni Planı ve plan açıklama raporunda Babaeski sınırları içinde Tarımsal Organize Bölgeleri (TOB)  alanı gösterilmesini istemekteyiz. Önerimizin dikkate alınması hususunu hassasiyetle istiyoruz."