Babaeski'ye 100 yataklı devlet hastanesi

Asansörü olmayan ve yığma bina olarak büyük sıkıntılara neden olan 50 yataklı mevcut devlet hastanesinin yerine, eski karayolları garajı karşısındaki hazine ve şahıslara ait toplam 23 dönümlük arazide kurulması planlanan yeni hastane için, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ile İl Sağlık Müdürü Dr Mehmet Bilgin ve hastane baştabibi Dr Aşkın Akkuş bir araya geldiler. Arazi sahipleri yakınlarından Sibel Diker Özbilen'in de araya girmesi ile arazi sahipleri Seçkin Diker ve Sait Çağlar arazinin bağışı için onay verdiler. Bürokratik işlemlerin erken tamamlanması halinde, yeni hastanenin çok kısa bir zamanda ihale edilebileceği bildirildi.

Şenol Goncagül

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’nın, kamu kurum ve kuruluşları ile ılımlı ve örnek çalışmaları, ilçede yepyeni bir hizmetin daha ortaya çıkarılmasında rol oynadı.

Kırklareli il sağlık müdürü Dr Mehmet Bilgin’in, uzun zamandan beridir Babaeski devlet hastanesinin olumsuz şartlarından dolayı, yeni bir hastane kazanılması yönündeki girişimleri  biliniyordu. Son olarak ta, Başbakan Erdoğan’ın Kırklareli ziyaretinde, Babaeski Devlet Hastanesi konusunda söz verdiği biliniyordu.

Bu çerçevede; Salı günü öğlen saatlerinde belediye başkanı Abdullah Hacı nın makamında, İl Sağlık Müdürü Dr Mehmet Bilgin, Babaeski Devlet Hastanesi Baştabibi Dr Aşkın Akkuş, belediyenin ilgili yetkilileri, bir toplantı yaptılar. Basından, sadece gazetemizin bulunduğu bu tarihi görüşmede; Karayolları eski garajının bulunduğu yerde yeni hastanenin yapılmasının uygun olacağı, ancak bu arazinin yetersiz kaldığı dile getirildi. Bu nedenle de, tamamen yeşil alan olan bir arazinin, sahiplerinden bağış yolu ile alınması durumunda, mükemmel bir hastane binasının yapılabileceği belirlendi.

Sibel Diker Özbilen de devrede

Yapılan görüşmeler esnasında; arazi sahiplerinin yakınlarından Sibel Diker Özbilen’in toplantıya davet edilmesi ve durumun anlatılması kararlaştırıldı. Kısa zamanda toplantıya iştirak eden Sibel Diker Özbilen; arazi sahiplerinin Seçkin Diker ve Sait Çağlar olduklarını söyledi. Ardından da, telefon ile arayarak, arazi sahiplerine ön bilgiler verdi. Telefon görüşmesine dahil olan başkan Abdullah Hacı nın da araya girmesi ile arazi için onay alındı.Sağlık Müdürü Bilgin; Arazi sahiplerinin isimlerinin de, hastanenin bazı bölümlerine verilmesinin mümkün olabileceğini ve en iyi şekilde onore edileceklerini dile getirdi.

Abdullah Hacı çok pozitif bir insan

Bu hastane ile ilgili daha önceden de, dönemin belediye yönetimi ile temaslara geçilmeye ve ortak çalışmalar yapılmaya çalışıldığını, ancak arzu edilen noktaya bir türlü gelinemediğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr Mehmet Bilgin, yeni başkan Abdullah Hacı’nın, daha ilk görüşmeden itibaren son derece olumlu ve pozitif bir davranış sergilemesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.