Babaeski yerel seçimlere kararsız giriyor

Babaeski yerel seçimlere kararsız giriyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala Kırklareli Merkez İlçede olduğu gibi diğer ilçe ve beldelerde de heyecan artıyor. Önadım Medya Grubu olarak 21 Mart Cumartesi günü, ilimiz Babaeski İlçesine yapmış olduğumuz çıkarma ile Babaeskililer’in yerel seçimler öncesindeki düşüncelerine yer verdik. Yaptığımız sokak röportajlarında seçimlerin nabzını tutmaya özen gösterdik.

Babaeski halkının her kesiminden gerçekleştirdiğimiz röportajlarda halkın nabzı hayırlısı olanın seçilmesinden yanaydı. ‘Yerel seçimler öncesi Babaeski’de hangi partiyi şanslı görüyor sunuz?’ diye yönelttiğimiz sorularda bir çok vatandaşın fikrinin farklı yönde olması Babaeski’de yerel seçimlerde belirginsizliğin sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bazı vatandaşlar 35 yılın vermiş olduğu tecrübe ile CHP’nin yeniden seçileceğini savunurken, bazıları da AKP’nin bu seçimlerde daha ağır basacağını ve AKP’nin CHP’nin kalesini yıkacağının altını çizdiler.

“Hayırlısı hangisi ise o kazansın”

Rüzgarlı bir Bahar günü Babaeskili bazı vatandaşlarla yapmış olduğumuz söyleşilerde; “Ben şahsen CHP’nin yeniden kazanacağını düşünüyorum. Çünkü yıllardan bu yana Babaeski’de CHP kazanıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde de Babaeski halkının kararını yine CHP’den yana kullanacağını düşünüyorum. CHP’nin dışında bir partinin buradan seçilmesi sürpriz olur. “dedi.

Konu ile ilgili görüşünü dile getiren bir diğer vatandaş ise; ”Bu seçimlerde AKP’nin kazanacağını düşünüyorum. Çünkü iktidar partisi olduğu için, bu zamana kadar Babaeski’ye gelmeyen hizmetlerin AKP ile geleceğini düşünüyorum. Babaeski halkının ne karar vereceğini bilmiyorum. Ama bu seçimlerde AKP üstünlük sağlayabilir.” dedi.

Yerel seçimler öncesi bir diğer Babaeskili esnaf ile yaptığımız röportajda; ”Bu seçimlerde hayırlı olacak tarafın seçileceğini düşünüyoruz. Bu konuda parti belirtmeyeceğim. Halkımızın da hangi partiyi uygun görüyorsa onu seçeceğini düşünüyorum. Bu konuda yerel seçimlerin tüm Babaeski halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Babaeski’de yapılacak olan yerel seçimler öncesi halkın nabzı belirginsizliği korurken bir çok vatandaş da kararının net olmadığını dile getirdiler. Yine bir diğer vatandaş ile yaptığımız röportajda; ”Babaeski’de yerel seçimler öncesi ortam çok karışık. Hangi partinin kazanacağını hiç bilmiyorum. Yine CHP kazanır, diyorlar ama MHP’de gayet genç bir belediye başkanı adayı çıkarmış. Seçimlerin MHP ile CHP arasında geçeceğini düşünüyorum. Bu konudaki düşüncelerim bunlardır.” dedi.  Önadım Medya Grubu olarak Babaeski merkezde gerçekleştirdiğimiz sokak röportajlarında her kafadan farklı bir ses çıkması, Babaeski’de son sözün seçim sandıklarının söyleyeceğini gözler önüne serdi.