"Babaeski'yi Trakya'daki sayılı Kültür-Sanat Merkezlerinden biri haline getireceğiz"

Kırklareli'nin Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı eğitim ve kültürün bir şehrin kimliğini belirlediğini belirtti.

Kırklareli’nin Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı eğitim ve kültürün bir şehrin kimliğini belirlediğini belirtti. Hacı bu sebeple Babaeski Belediyesi olarak eğitim ve kültürel faaliyetlere çok önem verdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:
“Eğitim ve kültür bence bir şehrin kimliğini belirlemektedir. Babaeski Belediyesi olarak biz eğitime ve kültürel faaliyetlere çok önem veriyoruz. Eğitim faaliyetlerinde okullarımıza her türlü desteği sağlamakta, onların sorunlarını, ihtiyaçlarını dinliyoruz, bu sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.
Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı Babaeski Meslek Yüksek Okulu’na ilçemiz dışından gelen öğrencilere her konuda yardımcı olmaktayız. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu nedenle Atatürk  İlkeleri ışığında, Laik ve Demokratik Cumhuriyet’in vazgeçilmez  kurumlarına sahip çıkacak, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim olanaklarını arttırmak, kaynak ve imkan kullanımında eğitimin önemi ve önceliği konusunda kamu oyu yaratarak, eğitim ve kültür gibi temel bir konuya toplumuzu ortak etmek, çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm halkımızın eğitsel, sosyal, kişisel ve mesleki girişimlerine katkıda bulunmak için gerekli olan çalışmaları her zaman sürdüreceğiz.
Ayrıca İlçemiz,  açılmasını planladığımız Kültür-Sanat Merkezi'nin faaliyetlere başlaması, belediyemize bağlı bir müzenin ilçemize kazandırılması, ilçemizde düzenlenen Geleneksel Tarım Festivali'nin Fuar haline dönüştürülmesi ile  Trakya'daki  sayılı Kültür-Sanat Merkezlerinden biri haline gelecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür".Bu doğrultuda Belediyemiz kültürel faaliyetlere önümüzdeki yıllarda daha fazla önem verecek, yapılacak olan etkinliklerle ilçemiz ülkemizde örnek bir kültür ordusu olacaktır.” (s)