Babaeski, "Yüksek Sadakat" şarkılarını hep bir ağızdan söyledi

Babaeski, 'Yüksek Sadakat' şarkılarını hep bir ağızdan söyledi

Babaeski İlçemizde, Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen 39.Tarım Festivali’nin ilk gecesinde muhteşem etkinlikler gerçekleştirildi. Nefes kesen dans gösterileri tüm izleyenleri coşturduktan sonra, ülkemizin önemli rock müzik topluluklarından Yüksek Sadakat sahneye çıktı ve Babaeski’de yer yerinden oynadı.

Dans gösterileri nefes kesti

Babaeski Belediyesi, Festival'in 1.günü gece etkinlikleri çerçevesinde Bulgaristan'ın Lubimets ve Harmanlı şehirleri arasında "Kardeş Şehir Gecesi" düzenlendi.

Gündüz Onat Festival Alanındaki dev sahnede, program sunuculuğunu Rumelili Basri'nin yaptığı gece, ilk olarak Lubimets Halk Oyunları gösterileri ile başladı. Gece etkinliklerini, Garnizon Komutanı Is.Kd. Albay Murat Mayda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı eşleri ile birlikte izlediler. 

Daha sonra ise gecede izleyenlerin nefeslerini kesen Crazy Dancers Dans Grubu gösterisi yer aldı. Gençlerin coştuğu ve büyük ilgi gösterdiği dans grubu elemanları birbirinden güzel yaptığı dans figürleri ile adeta izleyenlerin nefeslerini kesti.

Gecenin sonunda, Babaeski Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, Lubimets Belediye Başkan Yardımcısı Mikael Dimitrov'a ve ekibine Festivalin anısına birer plaket verdi.

Yüksek Sadakat, tüm Babaeski’yi salladı

Festivalin 1. günü Gündüz Onat Festival Alanında düzenlenen gece etkinlikleri programında yer alan Türk Rock Grubu Yüksek Sadakat ise kelimenin tam anlamıyla, babaeski’ni coşturdu. İki albümlerinden de söyledikleri parçalarla sahnede iki saate yakın müthiş bir performans sergileyen Yüksek Sadakat, verdikleri konserle tüm katılımcıları coşturdular.

İlk albümlerinin hit şarkısı “Kafile” ile konserlerini açan grup, performansı ile daha ilk şarkıda izleyenleri kendilerine bağladı. Vokalde; Kenan Vural, gitarda; Serkan Özgen, bas gitarda; Kutlu Özmakinacı, klavyede; Uğur Onatkut ve davulda; Alpay Şalt’dan kurulu Yüksek Sadakat, Perşembe akşamı Babaeski’de verdikleri konserde, İlk albümden; “İhtimaller Denizi”, “Döneceksin Diye Söz Ver”, “Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer” ve “Aklımın İplerini Saldım” gibi şarkıları başarıyla seslendirdiler.

Grup ikinci albümleri “Katil ve Maktül”den ise; “Aşk Durdukça”, “Ben Seni Arayamam”, “Babamın Evinde”,  “Katil & Maktûl” gibi popüler şarkılarını seslendirdiler. 

Dünya'yı aşkın döndürdüklerine inanan Grubun solisti Kenan Vural, burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz, festivali bizimle açmak doğru bir tercihti." dedi.

Kenan Vural, ayrıca sahnede yaptığı konuşmasında, Türkiye'de son yıllarda Festivallerin azalmaya başladığını da söyledi.

Grup hemen hemen tüm şarkılarını, Gündüz Onat Festival Alanı’nı dolduran binlerce babaeskili ve Trakyalı sevenleri ile söyleyerek, onlara benzersiz bir festival gecesi yaşattı. Belediye Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, Grubun solisti Kenan Vural'a günün anısına gümüş bir plaket takdim etti.

“Yüksek Sadakat” grubu konserini, son günlerin en popüler şarkılarından biri olan “Haydi Gel İçelim” ile kapattı. 

Gündüz Onat Festival Alanı dün gece de Yusuf Güney’i ağırladı. Yine birbirinden güzel dans gösterileri ile süslü bu muhteşem konserler bu akşam ve yarın akşam da devam edecek. 39.Tarım Festivali kapsamında bu akşam Kutsi, yarın akşam ise Volkan Konak konser verecekler.