Babaeskili öğretmenler Almanya`da

Babaeskili öğretmenler Almanya`da

Kırklareli`nin Babaeski Ilçesi Meslek Lisesi ve yerel ortakları, Mesleki Eğitime Yönlendirme Projesi’nin ikinci atağını gerçekleştirmek için Almanya`nın Ludwigshafen şehrine geldiler.

AB Hareketlilik Projeleri Leonardo da Vinci (VETPRO) kapsamında Almanya`nın Ludwigshafen şehrine gelen Kırklareli`nin Babaeski Ilçesi Meslek Lisesi ve Yerel Ortakları olan Babaeski Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Alpullu Çok Programlı Lisesi Yönetici ve Öğretmenleri ile Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Mesleki Eğitime Yönlendirme çalışmalarını yerinde inceleyecekler.

Ankara Çankaya`daki ECON Acentesi aracılığıyla Internationaler Bund (IB) Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 1 hafta sürecek olan proje kapsamında, başta Mannheim`da faaliyetlerini sürdüren Türk-Alman Ekonomi Merkezi (dtw) olmak üzere; Mannheim Ticaret Odası (Handwerkskammer) ve Berufs Akademie (BA) Meslek Akademisi`nde incelemelerde bulunacak. Proje ekibi, elde ettikleri veriler doğrultusunda öncelikle Kırklareli olmak üzere ülkemizde de genel liselere göre Mesleki Teknik Eğitime katılan öğrenci oranlarının arttırılmasını sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Böylece ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli ve kalifiye ara eleman yetiştirme çabasına katkıda bulunacaklarına inandıklarını kaydettiler. Projede, Babaeski Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Avni Cingöz ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ali Rıza Çelikok, Babaeski Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Soner Çelik, Alpullu Çok Programlı Lisesi Müdürü Erol Söylemez ve Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Süleyman Kılıç bulunuyor.

 Projeye ev sahipliği yapan Internationaler Bund Proje Koordinatörü Tekin Kaya, bu tür projeler sayesinde Türkiye ile Avrupa Birliği arasında köprü vazifesi yaptıklarını belirterek, bu projelerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.