Babaeskispor'dan Pancarköy Şehitlik Anıtı'na ziyaret

Babaeskispor'dan Pancarköy Şehitlik Anıtı'na ziyaret

Kırklareli Spor Amatör Ligde mücadele eden Babaeskispor, geçtiğimiz günlerde askeri törenle açılışı yapılan Pancarköy Şehitlik Anıtını ziyaret ederek yeni ekilen çim, çiçek ve fidanları suladılar ve şehitlere dua ettiler.

Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik heyet ve sporculardan oluşan kafile; 1981 yılında icra edilen tatbikata, Bandırma 6.Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan katılan F–5 savaş uçağının, Babaeski Ilçesine bağlı Pancarköy Karabatak Mevkii’nde tatbikat yapan Askeri Birliğin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 1 Pilot Yüzbaşı ve 64 Er’in anısına, günümüz şartlarına uygun olarak 5’inci Kolordu Istihkâm Alay Komutanlığı’nca yeniden düzenlenen ve Askeri törenle hizmete açılan, “Şehitlik Anıtı’nı” ziyaret ederek, yeni ekilen çim, çiçek ve fidanları suladılar ve de şehitlere dua okudular.

Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada; “Babaeskispor Kulübü oyuncuları ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1981 yılında şehit düşen 65 Mehmetçiğimizin Şehitlik Anıtını ziyaret ettik.

Yeni ekilen çiçekleri, çimleri ve fidanları getirdiğimiz pet su şişelerimiz ile suladık ve mezarları başında dua okuduk. Ben şahsen ve Yönetim Kurulum adına bu Şehitlik Anıtı’nın yapılmasında katkısı olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.