Babaeskispor sezonu özel bir karşılaşma ile Edirnespor'u 4-2 yenerek açtı

Babaeskispor sezonu özel bir karşılaşma ile Edirnespor'u 4-2 yenerek açtı

Kırklareli Amatör Süper Lig takımlarından Babaeskispor, yeni futbol sezonunu bir törenle açtı. Ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk koyan takım yöneticileri ve oyuncuları, saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın ardından 100. Yıl Stadyumu’na gittiler.

Taraftarın büyük ilgi gösterdiği buradaki törende, Babaeskispor Kulübü’nün yönetim kurulu üyeleri, teknik heyette görev yapan antrenörler, 10 yeni transferi ve alt yapıdan A Takıma gelen 5 yeni oyuncu, Rumelili Sanatçı Basri Güleç tarafından alkışlar eşliğinde taraftarlara tek tek tanıtıldı.

Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, yaptığı açılış konuşmasında, Babaeskispor’un geçen sezonu şampiyon olarak kapattığını ve Düzce’de oynanan 3. Lig terfi karşılaşmalarında ise çok iyi sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Yamak, hedeflerinin yeni sezonda Fair-Play içerisinde mücadele ederek, bölgesel deplasmanlı lige katılmak olduğunu kaydederek şunları kaydetti:

“Yönetim olarak, bu yıl 2009-2010 futbol sezonunda tüm kulvarlarda en iyi şekilde mücadele edebilecek iyi bir kadro oluşturduk. Biz Babaeskispor olarak iyi birer futbolcu yetiştirmenin yanı sıra çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için spor faaliyetlerine katılma alışkanlığını da edindirmeyi amaçlıyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği “Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” cümlesinden hareketle bugüne kadar önemli mesafeler elde ettik. Bundan sonrada çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz.”

Babaeskispor’lu futbolcular, okunan dua ve kesilen kurbanın ardından sahaya çıktı ve seyircisi ile buluştu. Yeni sezon açılışına katılan Lüleburgaz Düvenciler Lisesi Kız Futbol Takımı Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Güder, Özkan Bizan ve Teknik Direktör Isa Gabralı, Babaeskispor Kulübü Yönetim Kuruluna yeni sezonda başarılar diledi ve çiçek takdim etti.

Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, Babaeskispor-Edirnespor özel karşılaşması öncesi, Kaymakam Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Is.Kd. Albay Murat Mayda, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ve Ilçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak’a Kulübe katkılarından dolayı birer plaket verdi.  Ardından Babaeskispor, Edirnespor ile 100.Yıl Stadında özel bir karşılaşma yaptı.

Kırklareli Il Hakemlerinden, Yavuz Başoğlu, Ahmet Anıl Gündüz ve Serdar Duman Vardar üçlüsünün başarı ile yönettiği karşılaşma, ev sahibi takım Babaeskispor’un 4-2 galibiyeti ile sonuçlandı. Sezon açılışına yoğun taraftar katılımının yanısıra; Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Ilçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, Edirnespor Kulüp Başkanı Ahmet Çığırdanışman, Edirnespor Genel Sekreter Erdem Güyümgüler, Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, Kırklarelispor Antrenörü Bilgin Erdem, Lüleburgazspor Genç Takımlar Teknik Sorumlusu Yüksel Güdücüoğlu, Kentspor Futbol Şube Sorumlusu Coşkun Genç, eski milli futbol Hakemi Ülkü Tırpancı, Görünüm Gazetesi Spor Müdürü Semih Yıldız, Resmi Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Babaeskispor Yönetim Kurulu Üyeleri ve de birçok kulüp temsilcisi de iştirak etti.

Karşılaşma sonrası, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Babaeskispor ve konuk takım Edirnespor kafilesine Tansa Kır Lokantasında iftar yemeği verdi.