Babaeskispor, Triahtlon'da başarıya doymuyor

Babaeskispor, Triahtlon'da başarıya doymuyor

Izmir, Kuşadası’nda gerçekleşen 2009 Türkiye Triahtlon Şampiyonası Finali’nde, Babaeskispor Triahtlon Kulübü takım sıralamasında büyük bir başarı göstererek Türkiye 4’üncüsü oldu.

Babaeskispor triahtletleri’nden tecrübeli oyuncu Fırat Dizman, 2009 Türkiye Triahtlon Şampiyonası Finali, büyük erkekler genel ferdi sıralamasında Türkiye 6’ıncısı olarak Kırklareli Ili adına bir başarıya daha imza attı.

Şampiyona’nın finalinde ayrıca, büyük bayanlarda Nilgün Başkır, Türkiye 5’incisi, Muna Taranoğlu ise Türkiye 7’incisi oldular.

Kırmızı-Lacivertliler, Kuşadası yarışı sonucunda büyük erkekler takım sıralamasında ise Türkiye 4’üncüsü olurken, son yarış final olarak kabul edildiği ve katılım zorunlu olması neticesinde büyük bayanlarda 1 eksik sporcu olması nedeniyle sırlamaya girememiş, sadece bitirmesi bile Türkiye Şampiyonluğuna yeterken eksik sporcu nedeniyle bu hakkı kaybetmiştir.

Babaeskispor triahtletleri’nden takım kaptanı Fırat Dizman, Kuşadası dönüşü yaptığı açıklamada, artık bu yarışı unuttuklarını belirterek, takım olarak 24–25 Ekimde tarihleri arası yapılacak olan adı European Cup yarışmalarına katılacaklarını söyledi.

Dizman, Alanya’da yapılacak olan Uluslar arası yarışa dünyanın her ülkesinden katılımın yapıldığını belirterek, şunları kaydetti;

“Triahtlon, yüzme, bisiklet ve atletizm gibi yarışmaların hepsinin bir arada yapıldığı oldukça zor bir spor dalı, onun için takım olarak bu yarışa ciddi ve disiplinli bir şekilde hazırlanıyoruz.

Yapılacak olan bu organizasyon yaklaşık toplamda 500 sporcunun üzerinde bir katılım ile gerçekleşecek.

1991 yılından beri klasik haline gelen Alanya Cup yarışması, ayrıca 2009 yılının da son uluslararası yarış özelliğini taşımaktadır.”