Babaeskispor yaz futbol okulunu açtı

Kırklareli Süper Amatör Futbol Lig'i takımlarından Babaeskispor, 2009–2010 yılı futbol sezonu Yaz Futbol Okulu'nu 90 minik sporcu ile açtı.

 

HABER MERKEZİ

Babaeskispor Kulübü, yaz tatilini İlçe Merkezinde geçirecek olan 1995–2000 yılı doğumlular arası öğrenciler için alt yapısını geliştirmek ve yeni sporcular kazandırmak amacıyla düzenlediği, “Yaz Futbol Okulu’nun” yeni sezon çalışmalarına Festival alanında başladı.
Altyapı Antrenörü Osman Öner, nezaretinde Festival alanında yapılan ilk çalışmaya; Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, Alt Yapı Sorumlusu Hüseyin Taşkın, Diğer Branşlar Sorumlusu Sami Meriç, yaz futbol okuluna katılan değişik yaş grubundaki öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Altyapı Sorumlusu Hüseyin Taşkın, açılış töreninde yaptığı açıklamada, Ülke genelinde son zamanlarda düzenlenen yaz futbol okulu projelerinin büyük ilgi görmesi nedeniyle bu yılda Yönetim olarak İlçe’de tekrarlama kararı aldıklarını söyledi.
Bugüne kadar yaklaşık 90 öğrencinin kayıt yaptırdığına işaret eden Taşkın, Kulüp’te kayıtların halen devam ettiğini hatırlattı.
Okulların yeni kapanmış olması nedeniyle talebin artarak devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Taşkın, daha sonra şunları kaydetti;
“Babaeskispor Kulübü olarak, biz sayıyı 100 il sınırlandırmak istiyoruz. Amacımız yaz aylarında İlçe merkezinde kalacak olan öğrencilerimize farklı bir aktivite imkânı sağlamak. Biz öğrencileri iyi birer futbolcu olarak yetiştirmekten ziyade; onlara spor yapma alışkanlığını kazandırmak ve sağlık olarak spor yapabilme yöntemlerini öğretmek istiyoruz. Konusunda tecrübeli Antrenörümüz Osman Öner, nezaretinde çalışmalara katılacak olan öğrencilerimiz, yaş gruplarına göre Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılacak olan günün belli saatlerinde antrenmanlara katılacaklar. Biz burada verilecek eğitim, birlikte hareket etme ve paylaşmanın öğretilmesi konusundaki çalışmalarımızın öğrencilerin aile ve okul yaşantılarına da olumlu yönde etki yapacağını düşünüyoruz. 3 ay boyunca devam edecek olan Yaz Futbol Okulu’nda, çocukların gelişim ve davranışlarını takip edeceğiz.”(ek)