Bağdan; "13 gün sonra Kırklareli'nin tarihini değiştireceğiz"

Bağdan; '13 gün sonra Kırklareli'nin tarihini değiştireceğiz'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Il Başkanlığı, ilimiz Pınar Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışını dün gerçekleştirdi.

Saat 17.00’de düzenlenen açılışta, AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, Pınar Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi. Bağdan, burada gerçekleştirdiği konuşmasında mahallelilerden destek isteyerek; “Biz sadece belediyecilik hizmetleri yapmakla kalmayacağız, devleti de arkamıza alarak Kırklareli’nde aş, iş ortamı yaratacağız” dedi.

Pınar Mahallesi’ndeki “Pina Düğün Salonu” içerisine kurulan Seçim bürosunun açılışına; Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan’ın yanı sıra eşi Sevil Bağdan, AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Il Yerel Yönetimler Başkanı Aziz Kapıcıoğlu ve partililer ile birlikte çok sayıda Pınar mahallesi sakini katılım gösterdi.

AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, burada yaptığı konuşmasında mahalle halkına şunları söyledi;

“Değerli kardeşlerim hayırlısıyla seçimlere 13 gün kaldı. 13 gün sonra Kırklareli, kederini belirleyecek. Ya tarihi değişecek mükemmel bir şehir olacak, ya da karanlıklara gömülecek. Onun için diyorum ki; bu 13 günü çok iyi değerlendirin. Gece demeden gündüz demeden, gelecek nesiller için çalışalım. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayalım.

Bildiğiniz gibi; 1999-2004 yılları arasında ilimizin belediye başkanlığını yaptım. Ilk önce Pınar Mahallesinden başladım hizmetlerime. 1999 öncesinde Pınar Mahallesi’nde vatandaşlarımız çamurlardan kurtulmak için ya çizme giyiyordu ya da asfalta çıkana kadar ayakkabılarına poşet bağlıyordu. Her sene bu mahalleye parke taşı yaparak Pınar Mahallesini bu hale getirdik. Aradan geçen 5 yıl zarfında bakıyorum ki, Pınar Mahallesi’ne çöp toplanmaktan başka hiç bir şey yapılmamış, bizim yaptığımız hizmetlerin bakımı dahi yapılmamış. Tekrar Pınar Mahallesi eski haline bürünmeye başlamış.

Ama Allah nasip ederse, tekrar Pınar Mahallesi’nden yol çalışmalarımıza, kanalizasyon çalışmalarımıza, şehir planlamasının güzelleştirilmesine başlayacağız. Yine 18. madde uygulamalarını Pınar Mahallesinde ben başlattım, ben bıraktım; hala da bıraktığım yerde duruyor. Hatta daha da kötüye gitmiş. Meclis kararı alarak, imarlı arsalara dahi inşaat yapımını yasaklamışlar. Geldiğimiz gün tekrar bir meclis kararıyla bunu kaldırıp, 18. madde uygulamalarının da önünü açacağız.

Hani diyordum ya, Kırklareli Belediyesi’nin 18 trilyon borcu var. Özür dilerim, yanlış söylemişim; 20 trilyon borç var! Son çıkan hesap ekstrelerine baktığımızda, 20 trilyon lira borcu olan bir belediye var. Bu borç faizi yürüyen bir borç. Yani bu ne demek; CHP’ye oy verenler Kırklareli’nin bir daha karanlığa gömülmesi için oy veriyorlar. Çünkü, Kırklareli Belediyesi’ni CHP’ye verdiğiniz an, inanın çivi dahi çakamıyacakları gibi iki ay sonra çalışan personelin maaşını dahi ödeyemeyecek bir duruma gelecekler. Böyle bir belediyecilik mi istiyorsunuz?

Ama biz Gece-gündüz çalışacağız, 13 gün sonra Kırklareli’nin tarihini değiştireceğiz. Kırklareli’ne ekonomik yatırımların kaydırılması hususunda, Başbakanımızdan söz aldık. Dolayısıyla biz sadece belediyecilik hizmetleri yapmakla kalmayacağız, devleti de arkamıza alarak Kırklareli’nde aş, iş ortamı yaratacağız.”

Bağdan’ın alkış alan bu konuşmasının ardından, açılış programı sona erdi.