Bağdan; "Alnımız ‘AK' geliyoruz"

Bağdan; 'Alnımız ‘AK' geliyoruz'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, 29 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde halkla bir araya gelmeye, halkla iç içe olmaya devam ediyor. Bağdan bu kapsamda, içerisinde bulunduğumuz hafta boyunca her akşam, ilimizde bulunan tüm mahallelerdeki kahvehaneleri gezerek, vatandaşlara projelerini anlatmaya, onlara birlik ve beraberlik mesajı vermeyi sürdürüyor.

Bağdan ve AKP İl teşkilatı geçtiğimiz Salı akşamı ise bu geziler kapsamında; Bademlik ve Karakaş Mahalleleri’ndeki kahvehanelerde halkımızla buluştu. AKP Kırklareli ailesi; Salı akşamı; Eriklice Köprüsü karşısında bulunan kahvehaneyi, Bademlik Parkı arkasında bulunan kahvehaneyi ve Karakaş Mahallesi’ndeki Onur Kıraathanesi’ni ziyaret etti. Onur Kıraathanesi’ndeki toplantıya, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da iştirak etti. Sarıçam’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Ahmet İbrikçi, İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Başkanlığı, Belediye Meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili de gezilere katılım gösterdi.

Tüm ziyaretlerde ilk olarak Belediye Meclis üyeleri tanıtıldı. Daha sonra konuşmasına başlayan AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, şunları kaydetti;

“1999–2004 yılları arasında, bana bir dönem Belediye Başkanlığı yapma fırsatı verdiniz. Ama daha yapacak çok işimiz var. Bazıları benim Belediye Başkanlığı dönemimde hiçbir şey yapmadığımı söylüyormuş. Sayalım o dönemlerde neler yaptıklarımızı;

Bildiğiniz gibi 1950 yılından kalma bir su şebekesi vardı. 1999 yılından önce, yani ben Belediye Başkanı seçilmeden önce çekilen çileleri hatırlayın. Su ihtiyacını karşılamak için, vatandaş iftaiye ile su taşıyordu. Peki ben ne yaptım? Seçildikten sonra yerin altına girdim ve su şebekesini İstanbul’a kadar yeniledim. Benim dönemimde suyunuzu evdeki, iş yerinizdeki çeşmenizden içmiyor muydunuz? Peki şimdi ne oldu da, suyumuzu hazır alıyoruz. Arıtma tesis yaptık, onun da bakımını yapamadılar. Sular adeta çamur gibi aktı. Bu kez kuyu sularını açtılar. Temiz gibi görünen o kuyu suları da sağlıksız durumda.”

Bağdan konuşması esnasında, cenaze arabası ile taşınması gereken bir cenazenin, özel bir araçla taşındığına dair fotoğrafı, tüm katılımcılara gösterek Kırklareli Belediyesi’nin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini kaydetti. AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, şu anki Belediye’nin makine alımı gerçekleştirmesine rağmen, hala kepçe kiraladığını, bu kepçelerin de, CHP’li bir İl Genel Meclis üyesine ait çiftlikte çalıştırıldığını söyledi. Bağdan konuşmasında, “Bugün Kırklareli Belediyesi’nin eski parayla 16 trilyon bütçesi olmasına rağmen, 20 trilyon borcu var. Bu borç faizi sürekli işleyen bir borç” diyerek Belediye’yi eleştirdi. Bağdan, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde iki defa müfettiş gördüğünü ve hiç mahkeme kapısına gitmediğini hatırlatarak; “Alnımız ak geliyoruz” dedi.

Bağdan kahvehanelerde yaptığı konuşmasında; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, ''Benim Kırklareli'ne borcum var. Gelin Kırklareli'ni alalım'' dediğini hatırlatan Bağdan, kendisinin de Kırklareli'ne bir şeyler yapmak için yola çıktığını ve AK Parti'den aday olduğunu belirtti. Bağdan; “Başbakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Kırklareli’ne sadece Belediyecilik hizmetlerinin değil, yatırımların da bu tarafa kaydırılmasını sağlayacak imkanların sözünü aldık. Bu yüzden diyoruz ki; Gelin bir olalım. Inadı bırakalım. Herşey Kırklareli için olsun” dedi.

Karakaş Mahallesi’nde bulunan Onur Kıraathanesi’ndeki ziyarete AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da katıldı. Sarıçam, partisinin icraatlarını anlattığı konuşmasında, Cengiz Bağdan için vatandaşlardan destek istedi. Sarıçam; “Vatandaşlarımız arzu ederse, 30 Mart’tan itibaren, Cengiz Bağdan başkanımızın önderliğinde, AKP’li Kırklareli Belediyesi’nde, ilimizi en üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz. Eğer Kırklareli halkı izin verirse; Cengiz Başkana, ‘AKP Belediyesi olarak hizmet et’ derse, bizler inşallah 30 Marttan itibaren 4-5 ayımızı, getireceğimiz teknik ekipleri, size sunduğumuz projelerin altyapı ve teknik çalışmalarını yapmak üzere çalıştıracağız. Ve hepsini adım adım uygulamaya geçireceğiz. Bunları bugüne kadar AKP iktidarının her verdiği sözü arkasında durmasının güvencesiyle sizlere sunuyoruz” dedi.

Bağdan’dan Pazarcı esnafına ziyaret

AKP Kırklareli Belediye başkan adayı Cengiz Bağdan, Il Teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri dün de Woldrof Caddesinde kurulan halk pazarındaki esnafı ziyaret etti.

Bağdan, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “Pazar yeri çamur içerisinde. Yollar kırılmış dökülmüş, yapılmamış. Ördekleri salsan, suda yüzecek gibi. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlığını hissettik. Allah nasip ederse, inşallah kapalı Pazar yeri yapıp, halkımızı bu dertten kurtaracağız. Projelerimiz hazır, hizmet bizden. Pazar esnafımıza gerekli her türlü yardımı yapacağız ve onları rahata kavuşturacağız" dedi.

Pazaryerinde birçok vatandaş, alkışlar eşliğinde; “3 gün sonra Cengiz Bağdan Başkan” diyerek slogan da attı.