Bağdan, Kırklareli Belediyesi'ne yüklendi

AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Bağdan, Kırklareli Belediyesi'nin şu anda 17 milyon TL borcu olduğunu belirterek bu şekilde hizmet verilemeyeceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden  (AK Parti) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Bağdan parti binasında düzenlenen tanıtım toplantısında Kırklareli Belediyesi’ne yüklendi. Hiçbir kimsenin arkasına iktidar partisinin gücünü almadan hizmet yapamayacağını belirten Bağdan, Kırklareli Belediyesi’nin 17 milyon TL borç ile de hizmet veremeyeceğini belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli’nin geçici bütçesi 20 milyon TL ve bir o kadar da borcu var. Bu 17-18 milyon TL’nin 4 milyon TL’si de bankalardan faizle çekilmiş borçtur. Borç mu ödeyeceksin, maaş mı vereceksin, hizmet mi yapacaksın mümkün değil. Arkanıza hükümet desteği alamadığınız müddetçe bunları yapmaya imkân yok. Mademki Kırklareli Sevdalısısın elini taşın altına koy dediler. Ben dedim ki yıllardır Kırklareli’nde elimi değil kafamı taşın altına koymuş bir insan olarak kabul ediyorum dedim. 
Hiçbir zaman siyasi ayrımcılık yapmamışımdır. Ben 30 sene CHP’nin kalesi olan Kırklareli Belediyesi’ni aldığım zaman bir kişiyi işten çıkartmadım, bir memurun işiyle oynamadım bir müdürü işinden etmedim veya yer değişikliği yaptırmadım. Bizim amacımız sadece Kırklareli’ne hizmettir.
* “Mezarlıktan kaldırım taşlarını söküp yollarda kullandılar”
Cenazelerimizi götürdüğümüz zaman bele kadar çamurdan çıkamadığımız bir mezarlığımız vardı. Biz onu çiçek bahçesi yaptık. İyi ama bunlar geldi ne yaptılar. Benim oraya yapmış olduğum kaldırımları söküp Karaumur Caddesi’nde bir sokak yapmaya kalktılar. O kadar paranız yoksa gelin ben o parayı vereyim de onları sökmeyin. Yapılmış hizmet sökülür mü? Bu Belediye Başkanı ve ekibinin ufkudur. Bu ufukla yola çıkanlar başarıya ulaşabilir mi? Hazır yapılmış bir yeri sök, git başka bir yerde görüntü olan yeri yap. Orada hepimizin yakınları dostları yatıyor.
Ben her Cuma günü orada canlı mevlit okutuyordum. Neden sahipsiz olarak orada yatan insanlarımız da var. Yakınları olmayıpta dua okumayanları vardır diye her Cuma günü canlı mevlit okutturuyordum. Her Ramazan Ayı’nda mahallelerde İftar Yemekleri verdik. Her Ramazan 1 ay bizzat kendim evimde iftar açmamışımdır. Halkımla beraber yiyip beraber oturdum.
Bunlar ne yaptılar. Ramazan’ı bitirdiler. Şimdi yeni açılan mezarlıkta hiçbir yatırım yok. Yeni ilave yapılan bölümler yine çamur içerisinde. Mevlit okutmayı kaldırdılar. Bunlar sadece orada birilerinin nasıl köşeyi dönmenin hesapları birileri nasıl rant sağlamanın hesapları peşinde koşarak Kırklareli’ni rezil ve rüsva bir duruma getirdiler.
* Ben 150 personel eksikle bu hizmetleri yaptım”
Demirtaş Mahallesi’nin arka tarafından Muhacır Mahallesi dediğimiz bir yer var. Benim zamanımda o mahalle Kırklareli’nin en güzel yapılmış mahallesiydi. Kaldırımlarıyla, evlerinin içlerine kadar taş döşemeleri ile pırıl pırıl bir mahalleydi. Doğalgaz oradan geçeli aylar geçti. O parke taşlarını dizmişler bırakmışlar. Kenarda duruyor. Vatandaştan kime lazımsa gelip arabasına doldurup gidiyor. Oradaki rezillik rüsvalık nedir? Senin Belediye personelin ne iş yapar. 150 tane benden sonra artı personel aldınız. Ben sizden 150 personel eksikle bu işleri yaptım. Oradaki personel, müdürler ve Başkan ne iş yapar?
Kış günü gelmiş her taraf kazılı. Kazabilirsin. Kapatabileceğin kadar kazdıracaksın. Sen Belediye Başkanısın. O gün orasının kapanması lazım. Bende bu memlekette 260 kilometreye yakın su şebekesi döşediğim zaman her taraf paramparça olmuştu. Ama hepsini de kapatarak bitirip tertemiz teslim ettik.
* “Belediyecilikte hizmet aşkı olmalı”
Belediyecilikte hizmet aşkı yoksa başka hesaplar varsa işte belediyecilik böyle olur. Ben sadece ve sadece gece yatağıma yattığım zaman ertesi gün Kırklareli için neler yapabilirim düşüncesi ile mücadele verdim. O kıt zamanlarda hasbelkader hükümet ortağı olduğumuz zamanda Kırklareli’ne 3 milyon lira para getirdim. Cumhuriyet Tarihi’nden bu güne kadar gelmiş geçmiş Belediye Başkanları da desin ki hepsinin toplamı hibe olarak 3 milyon lira getirdik desinler ama hiçbiri getiremedi. Ben bunu getirdiğimde bazıları bunu çekemedi.
* “Hep birlikte Kırklareli’ni uçuracağız”
Başbakanımız bize bizzat söyledi “Gel Kırklareli’ni uçuralım var mısın” dedi. Bende dedim ki Sayın başbakanım evet ben Kırklareli Sevdalısı biri olarak ben Kırklareli’ni uçurmaya varım. O zaman dedi “Hayal edin, hayalinizi söyleyin biz gerçekleştireceğiz” Burada kazanan Kırklareli olacaktır.” (s)