Bağdan; "Kuru inat yüzünden Kırklareli hep geriye gitti"

Bağdan; 'Kuru inat yüzünden Kırklareli hep geriye gitti'

Kırklareli Ak Parti Il Teşkilatı yerel seçimler öncesi ziyaretlerini Karaumur Caddesi Tutkunlar Pasajı’ndaki Türk Eğitim- Sen ve Türk Sağlık- Sen sendikları ile sürdürdü. 4 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00’da gerçekleşen ziyarete AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan’ın yanı sıra Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Kadın Kolları Teşkilatlanma Başkanı Şükriye Mert ve teşkilat üyeleri katıldı.

Bağdan ve beraberindeki parti mensupları, Türk Eğitim- Sen Il Başkanı Mehmet Kızılay ve Türk Sağlık- Sen Il Başkanı Süleyman Koçarslan tarafından kapıda karşılanarak buyur edildi. Iki sendika yönetimi de ziyaretlere tam kadro katılarak Bağdan’a destek mesajı verdiler.

Yapılan ziyaret için memnuniyetini dile getiren Türk Eğitim- Sen Il Başkanı Mehmet Kızılay yaptığı açılış konuşmasında; ”AKP Kırklareli Belediye Başkanı Adayı, Cengiz Başkanımız aramızda. Öncelikle kendilerine ve sizlere teşkilatım adın hoşgeldiniz diyorum. 8 iş kolu ile burada hizmet vermekteyiz. Iki şubemiz ile Kırklareli Eğitim- Sen 816 üyesi Sağlık- Sen’inde 900’ün üzerinde üyesi var. Dolayısıyla Kırklareli’nde 3 bini aşkın üyemiz var. Memur sendikacılığında Kamu- Sen’e bağlı kamu memurları diyalog halinde problemleri ve çeşitli platformlarda kendimizi göstermeye çalışıyoruz. Tekrar hoşgeldiniz diyorum. Sözümüzü fazla uzatmadan Cengiz Bey’e bırakıyorum. Kendisi Belediye Başkanı adayı olmuştur. Allah yar ve yardımcısı olsun.”dedi. Türk Eğitim- Sen Il Başkanı Mehmet Kızılay’ın ardından konuşmasını yapan AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan; ”Bu güne kadar Kırklareli layık olduğu yere bir türlü gelemedi. Bu ortamda şu anki belediyenin durumunu siz çok iyi biliyorsunuz. Borç batağına batmış bir belediye var. Yarın bu belediye başkanlığına hangi parti gelirse gelirsin, iktidar partisinin desteğini arkasına alamazsa, proje değil maaş ödeme imkanı bile olmaz.

“Bu ortamda siz istesenizde istemesinizde bir çivi bile çakılamaz”

Tahmini bütçesi 20 Trilyon olan bir belediyenin 18 Trilyon gibi bütçesine yakın bir borcu var. Bu borcun büyük bir bölümü de bankalardan faiz ile alınmıştır. Yani bütçe kadar borç. Bu ortamda siz istesenizde istemesinizde bir çivi bile çakılamaz. Bu sefer oturduğu koltuğu sadece işgal etmekten başka bir şey yapamaz.

Biz de dedik ki bu aşamadan sonra hiç olmadı, gider ayak Kırklareli’ne layık bir şeyler yapalım. Kırklareli için 8 tane projemiz var. 19 Mart’tan itibaren sesli düzen konuşmaları ile bu projelerimizi sinevizyon gösterisi ile halkımıza göstereceğiz. Şu an doğalgaz, bozmuş olduğu yolların parasını vermesine rağmen, belediye bu yolllarrı bile yapmaktan aciz. Kuru inat yüzünden Kırklareli hep geriye gitti. Kırklareli şehircilik ve ekonomik açıdan çok geri kaldı. Halen köylerimizden gelen insanlarımız kasabaya gidiyoruz, diyorlar. Hepinize sağolun, diyor saygılar sunuyorum.” dedi.

AKP Kırklareli Belediye Başkanı Cengiz Bağdan’ın konuşmasının ardından, ziyaret ile ilgili görüşlerini dile getiren AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi; ”Burada olma ana sebebimiz yerel seçimler için desteğinizi talep etmektir. Kırklareli hepimizindir. Ben Kırklareli’nde doğdum, Kırklareli’nde büyüdüm. Fakat 25 yıl ekmek davası için dışarıda gezdim. Iktidara ters düştüğümüz için şu an bir çok kardeşimiz dışarıda iş peşinde. Halkımızın layık olduğu nezih bir Kırklareli’nde hepimizin yaşamaya hakkı var. AKP Belediyecilik anlayışıyla ile yönetilen belediyelere yolunuz düştüyse görmüşsünüzdür. Kırıkköy ve Pınarhisar’da kilometrelerce kilit taşı döşendi. Biz bunları belediyenin doğal hizmeti olduğu için söylemeye bile ihtiyaç duymuyoruz. Inşallah 30 Mart’tan itibaren Kırklareli’nin tarihini hep beraber değiştireceğiz.

 Sendikalar AKP hükümeti zamanında şiddetli kuvvet kazanmıştır. 2002 yılında memur maaşını ödemekten aciz bir hükümet vardı. Ama artık bu sorunların hiç biri yok. Bundan sonra çok daha iyi olacaktır. Yeterki sizin desteğinizi arkamızda hissedelim.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından sendika üyelerinin sorularına yer verildi. Sendika üyeleri tarafından sorulan soruların Bağdan tarafından cevaplanırken ziyaret sona ererek, Parti mensupları sendika binasından ayrıldı.