Bağdan'la AKP Kırklareli'nde oyunu ikiye katladı

Bağdan'la AKP Kırklareli'nde oyunu ikiye katladı

29 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde AKP Kırklareli’ndeki oyunu ikiye katladı. Türkiye genelinde %40 oy alan AKP Kırklareli’nde de Cengiz Bağdan ile oylarını yükselterek büyük bir başarı sağladı.

1999-2004 yılları arası Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan ve 2004 yılında tekrar Belediye Başkanlığı’na aday olan Bağdan, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Yılmaz Şeşen’in az bir farkla Başkanlık yarışını kazanmasının ardından, MHP Il Başkanlığı görevine getirilmişti.

AKP’nin oylarını yükseltti

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’de rozet takılarak Milliyetçi Hareket Partisi’nden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçen, Kırklareli’ne olan hizmet sevdasını sürdürmeyi hedefleyen Cengiz Bağdan 29 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olamasa da AKP’nin Kırklareli’ndeki oylarını büyük bir farkla yükseltmiş oldu.

“Kırklareli sevdalısı”nın büyük hedefleri

Kırklareli sevdasını, Adalet ve Kalkınma Partisi saflarında sürdürmek isteyen Bağdan, önceki partisinden istifa etme gerekçesini, seçim gezilerinde;

“Sizlere AKP Belediye Başkanı olarak, daha fazla hizmet getireceğime, şehrimizin yaşam şartlarını daha kısa bir sürede iyileştireceğime inandığım için karşınızdayım” diyerek anlatmış, duygu ve düşüncelerini bu şekilde dile getirmişti.

Kırklareli’ne olan hizmet sevdasını daha iyi bir şekilde sürdürmek ve Kırklareli’ni iktidar partisinin gücünü arkasına alarak bir vizyon şehri haline getirmeyi hedefleyen Bağdan, Kırklareli’nde en büyük rakibi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ardından ikinci parti olarak bir önceki mahalli seçimlere oranla AKP’nin oylarını ikiye katlayarak daha iyi bir sonuç elde etti. 

AKP Bağdan ile daha da güçlendi

AKP Bağdan ile daha da güçlendi. Eline geçirdiği bir fırsatı daha kaçıran ve iktidar partisini seçmeyen Kırklareli halkı ise önümüzdeki beş yıl daha iktidar partisi’nin nimetlerinden mahrum kaldı. Tarihi boyunca muhalefet partilerinden seçilen belediye başkanlarının yönettiği Kırklareli, makus talihini yine değiştiremedi.