Bağdan, Oskay ve Oras'tan duyarlı taahütnameye, anlamlı imza

Bağdan, Oskay ve Oras'tan duyarlı taahütnameye, anlamlı imza

Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu’ndan Ülfet Işıkalp, daha önce gazetemize yaptığı basın açıklamasında, hayvanlara yaşam hakkı tanımayan siyasilere, 29 Mart yerel seçimlerinde oy vermeyeceklerini kaydetmiş, bu konudaki tutumlarını platform adına açıkça ortaya koymuştu. Platform şimdi de, hayvanların yaşam hakkının altını çizen ve yeni dönem için seçilecek Belediye Başkanı’nın bu konudaki görevlerini içeren bir taahütname hazırladı. AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, DSP Kırklareli Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay ve MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras, söz konusu taahütnamedeki maddeleri kabul ederek, imzaladılar.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu adına Ülfet Işıkalp şunları kaydetti;

“Hayvanların partisi ve ideolojisi olmadığı gibi biz insanlardan tek beklentilerinin sadece yaşam haklarının korunma altına alınması olduğunu unutmamak gerekir. 

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda hemen hemen Türkiye'nin her şehrinde; yasaların zorunlu kıldığı yaptırımlar hayvanlar için uygulanmadığı gibi zehirlenerek, çırpınarak ölmelerine göz yumulmuştur. Belediye başkan adaylarımızı ziyaret sırasında imzalattığımız taahütname ile anayasanın 2.maddesinin gereği Türkiyenin hukuk devleti olduğunu belirtir ve yasalar kapsamında Sokak Hayvanları sorununa çözüm istemekteyiz. Yine Anayasamizin 53. maddesinde "Herkes sağlıklı ve dengeli bir ortamda yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak devletin ve vatandaşların ödevidir” maddesini hatırlatmaktayız.

Bu kapsamda; AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Sayın Cengiz Bağdan, DSP Kırklareli Belediye Başkan adayı Sayın Namık Kemal Oskay ve MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Sayın Reha Oras  kendilerine sunduğumuz taahütnameyi memnuniyetle imzaladılar. Gazeteniz aracılığıyla; duyarlılık gösteren adaylarımıza teşekkürlerimizi yinelemek istiyor ve tüm belediye başkan adaylarımıza yeni donem belediye başkanlığı seçimi için şans temennisi ile iyi dileklerimizi iletiyoruz.”

Taahütname’de neler var?

Göreve gelecek olan Belediye Başkanı, taahütnameyi imzalayarak şu hususlara uymayı kabul etti;

“5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa titizlikle uymak, bu konuda STK ile işbirliği içerisinde bulunmak, at ve eşşek gibi havyanların sahipleri tarafından iyi muamele görmesini sağlamak, hayvan barınaklarındanki koşulları en iyi duruma getirmek; kısırlaştırma ve aşılamanın yanı sıra hasta havyanların tedavi edilmesini sağlamak. Kısırlaştırma işleminin ardından, alınan yere konan sokak hayvanlarının yaşamlarını güvence altına alacak tedbirler almak, beslenme odakları kurmak.”

Bunun gibi önemli birçok maddeyi içeren taahütnamenini altında ise; “SÖZ VERIYORUM; Başkanlığım süresinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, doğal koşullarındaki bakım evlerinde güven içinde yaşayacaklar. Kısırlaştırılması gerekenlerle, hasta olan ve tedavisi yapılacaklar ise hayvan hastaneleri ve merkezlerde tedavi görecek ve rehabilite edileceklerdir. Başkanlığı süresince, hiçbir hayvan belediye ekiplerince zehirlenerek öldürülmeyecek, ormanlara ve dağlara atılmayacaktır” ibaresi yer alıyor. Bu yazının altında da Belediye Başkan adaylarının imzası bulunuyor. Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu’nun taahütnamesini; AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, DSP Kırklareli Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay ve MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras memnuniyetle imzaladı.