Bağdan; "Sizin derdiniz, benim derdimdir. Elele verip hepsini birlikte çözeceğiz"

Bağdan; 'Sizin derdiniz, benim derdimdir. Elele verip hepsini birlikte çözeceğiz'

AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, seçime 1 ay kala, Kırklareli esnafına düzenlediği ziyaretlere son hızla devam ediyor.

Bağdan dün de, bu ziyaretlerini küçük sanayi esnafıyla sürdürdü. Saat 12:00’da AKP Seçim Koordinasyon Merkezi’nden hareket eden Cengiz Bağdan’ın yanında, AKP Kırklareli Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı ve oldukça kalabalık bir parti teşkilatı vardı. Seçim bürosundan hareket eden Bağdan ve beraberindekiler, yol üzerindeki esnafları da dolaşarak ilk önce otogara yöneldiler. Buradaki tüm seyahat firmalarının yazıhanelerini dolaşan Bağdan, tek tek görüştüğü esnafın desteğini istedi. Dolaştığı yerlerde büyük ilgi ile karşılanan Bağdan, buradan eski otogardaki dükkanları da dolaşarak, sanayiye yöneldi. Sanayideki dükkanları en başından itibaren dolaşmaya başlayan Bağdan, gördüğü ilgi karşısında oldukça mutlu oldu. Esnafın büyük bir alaka ve destekle karşıladığı Bağdan, küresel krizinde etkisiyle iyice dara düşen küçük sanayi esnafının durumunu çok iyi bildiğini ifade ederek, bu sıkıntıları hep beraber aşacaklarını belirtti.

Bağdan, tüm esnafı yakından tanıdığını ifade ederek, “Ben de yıllar önce sanayide çalışmış, buranın tozunu yutmuş, buranın havasını solumuştum. O yüzden burada ekmeğin ne şartlarda kazanıldığını iyi bilirim. Sizin derdiniz benim derdimdir. Eğer kenetlenirsek, halledemeyeceğimiz hiç bir şey yoktur. Elele vererek bütün sıkıntıları en kısa zamanda çözüme ulaştıracağız” dedi.

Girdiği bütün dükkanlarda “Cengiz Başkan” diyalogları ile karşılanan Bağdan, esnafın desteğini isteyerek, “Burada ekmek kazanan esnafımızın hepsi benim abim, kardeşim, arkadaşımdır. Fazla birşey söylememe gerek yok. Onlar ne yapacağını çok iyi bilir. 1999-2004 arası bu yolları beraber yürüdük, şimdi de 29 Mart’tan sonra beraber yürüyeceğiz” dedi.

Kırklareli’de çekimler için bulunan TRT ekibi de, Cengiz Bağdan’ın gezisine eşlik ederek, sanayinin ilk bloğundaki tüm dükkanlarda görüntü aldı ve Bağdan’ın vatandaşlarla olan sohbetlerini kaydetti.

Gezi sırasında bölgedeki kahvehaneleri de dolaşan Bağdan, burada yaptığı konuşmalarda; Kırklareli’ne  yatırımların en kısa zamanda kayacağının sözünü bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini belirterek, en kısa vakitte Kırklareli’ni hem şehircilik, hem de ekonomik olarak kalkınmış bir seviyeye ulaştıracaklarını söyledi.

 Bu seviyeye, verilen desteklerle daha çabuk ulaşacak olan Kırklareli’nin, herşeyin en iyisine layık olduğunu söyleyen Bağdan; ”Küçük sanayi esnafını girdiği darboğazdan, Kırklareli’ni de girdiği çıkmaz yoldan biz çıkaracağız. Omuz omuza, kol kola, gelişmiş bir Kırklareli’ye merhaba diyeceğiz” dedi.

Bağdan kahvehanelerdeki konuşmalarda şunları dile getirdi:

“Hepimiz biliyoruz ki, belediyecilik, sadece yol düzeltmekle, heykel dikmekle yapılacak bir iş değildir. Zaten Kırklareli’nin şu anki durumunu görüyoruz.

Bizler belediyeciliğin nasıl olduğunu iyi biliriz. Çünkü başımızda, temelinde belediyeciliğin nasıl yapıldığını sonuna kadar ispatlamış bir isim var.

Sayın Başbakan’ımız var. Kendileri buraya olan borcunu ödemek istediğini söyledi. Ben de bu borcu ödemesi için üzerime düşen ne varsa yapacağımı dile getirdim.

Gelin ayrımcılığı, farklılığı bırakalım, farkı biz yaratalım. Başbakanımızın buraya olan borcunu hep beraber ödemesini sağlayalım. Göreceksiniz, Kırklareli tarihinde hiç görmediği yatırımları ve hizmetleri görecek. Çünkü arkamızda iktidar partisi olacak. Bu sayede Kırklareli’nin sırtı bir daha yere gelmeyecek. Kırklareli yıllardır süre gelen bir kuru inat nedeniyle hakettiği konuma gelememiş, iktidar partisi belediyesi’ne sahip olamamıştır. Inşallah bu seçimlerde şehrimizi iktidar partisi belediyesi’ne kavuşturacağız. Her zaman söyledim. Yine söylüyorum.

Hep söyleyeceğim. Inatla hareket etmek bizlere hiç bir şey kazandırmaz. Bakın geçmişe. Kırklareli’nin kaderi böyle mi olmalıydı? Inat uğruna hep geri kaldı, hep yerinde saydı. Yıllardır demiyor muyuz, ‘Kırklareli hep son durak olarak kalıyor. Kırklareli hep üvey evlat muamelesi görüyor’ diye? Işte 29 Mart’ta önümüze gelen fırsatla Kırklareli, bu sıkıntısını üzerinden atacak ve öz evlat olacaktır. Bunun da tek yolu, kuru inadı ve görüş ayrılıklarını bırakıp, Kırklareli sevdalısı olmaktır. Gelin siz de benim Kırklareli sevdama ortak olun. Ben Kırklareli için bu yola baş koydum. Sizin desteklerinizle de, Başbakınımızın karşısına gururla çıkacak ve ‘Kırklareli bizimdir’ diyeceğiz.

Bağdan’ın konuşmaları sık sık alkışlarla bölündü. Seçim yasaklarının kısa süre sonra kalkacağını belirten Bağdan, yeni projelerini yasakların kalkmasıyla birlikte açıklayacağını ve bunları Kırklareli ile paylaşmak için sabırsızlandığını dile getirdi.

Hiç bir dükkanı atlamadan yaşlısıyla, genciyle bütün esnafla kucaklaşan Bağdan, gittiği birçok dükkanda, “Biz zaten senin arkandayız, sonuna kadar destekçiniz” cümlelerini duydu. Bu cümlelerin üzerine Kırklareli’nin makus talihinin, 29 Mart’tan sonra değişeceğine olan inancının, tam olduğunu anlatan Bağdan, esnafla bol bol sohbet etti.

Gezisi sırasında Hikmet Özün tarafından işletilen büfe ve kahveye de uğrayan Cengiz Bağdan’a, burada lokma ikramı yapıldı. Burada bir süre oturan Bağdan, kahvehane sahibi Hikmet Özün ve vatandaşlar ile sohbet ederek esnafın dertlerini dinledi.Küçük sanayiyi en büyük atelyesinden en küçük dükkanına kadar gezen Bağdan, destekçiniz sloganlarıyla buradan ayrıldı.