Bağdan ve ekibi'nden Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen'e ziyaret

Kırklareli AK Parti Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen Kırklareli Şubesi'ni ziyaret ettiler.

Kırklareli AK Parti Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, 4 Mart Çarşamba akşamı Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen İl Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Türk Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Mehmet Kızılay ve Türk Sağlık Sen Kırklareli Şube Başkanı Süleyman Koçarslan beraberinde sendika üyeleri de bulundu.
Cengiz Bağdan, ziyaretinde sık sık kendisini Türk Eğitim ve Türk Sağlık Sen üyeleriyle beraber bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti. Sendika Başkanlarıyla semimi bir havada geçen toplantıda sendika üyeleri Başkan Adayı Cengiz Bağdan’a sorular da yönlendirdiler.

* Kızılay; “Sendikacıların Avrupa’daki gibi siyaset yapma hakkı olmalı”

Türk Eğitim sen Kırklareli Şube Başkanı Mehmet Kızılay, ziyaretten dolayı oldukça memnun olduğunu belirterek şu konuşmayı gerçekleştirdi;
“Biz, Kamu Sen’e bağlı 7-8 iş kollarıyla bu binada faaliyet göstermekteyiz. 3 dönemdir Türk Eğitim Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Büro Sen, Türk diyanet Vakıf Sen, Türk Vakıf Orman Sen ve diğer iş kollarıyla beraber Kırklareli’nde faaliyet göstermekteyiz. Kırklareli’nde Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen olarak birlikte 3 bine yakın üyemiz mevcut. Memur Sendikacılığında, Kamu Sen’e bağlı Kamu çalışanları 4688 sayılı yasayla teşkilatlanmayı, bir araya gelmeyi, dertlerini iletmeyi ve yönetimlere katılmayı, görüş bildirmeyi, problemleri çözme hakkına sahip. Biz problemleri diyalog ile çözme taraftarıyız. Çeşitli platformlarda kendimizi ifade etmeye, örnek olmaya çalışıyoruz. Sendikacılık demek, köpeklerin kovaladığı insan güruhu değildir, böyle gösteriliyor. En fazla da bölücülerin yapmış olduğu bir faaliyet alanı olarak gösteriliyor. Hakikaten biz bunu burada yıktık. Biz makamlara gidip derdimizi anlatıyoruz. İşte sendika kanununun bize bahşettiği en önemli şeylerden biri teşkilatlanma. Diğer ise hakkımızı aramak için hukuk yolumuzun açılması. Son olarak Sağlık Sen’in kazanmış olduğu sözleşmeli personellerle ilgili bir dava var. Bunun gibi yüzlerce daha kamu çalışanlarının lehine sonuçlandı. Kamu çalışanları diyor ki, Toplu Görüşme yerine Toplu Sözleşme olması gerekir. Çünkü Avrupa Normlarına göre bunun böyle olması gerekir. İkincisi de, ne zaman olur bilemiyoruz, olgunlaşma süreci var elbette; sendikacıların Avrupa’daki gibi siyaset yapma hakkı olmalı. Biz de, yerel yönetimler de niye başkanın yanında veya İl Genel Meclisi’nde üye olarak yer almasın ki? Bu çok doğal bir şey. Bizim isteklerimiz şimdilik bundan ibaret.”

* “Kırklareli, siyasî kavgalardan dolayı layık olduğu yere gelemedi”

Mehmet Kızılay’ın ardından konuşan Kırklareli AK Parti Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan şunları söyledi;
“Kırklareli’nde yapılanları biz Kırklareli’ne layık görmüyoruz. Kırklareli sırf birbirimizi çekememekten, siyasi kavgalardan Kırklareli layık olduğu yerde değil. Borç batağında bir belediye var. Yarın öbür gün belediye başkanlığına hangi parti gelirse gelsin, eğer ki iktidar partisinin desteğini göremezse, proje yapmayı bırakın maaş ödeme imkânımız dahi olmazdı. Düşünün ki tahmini bütçesi 20 milyon TL olan bir belediyenin 18 Milyon TL’nin üzerinde borcu var. Bu ortamda siz isteseniz de istemeseniz de, ne kadar çırpınsanız da bir çivi çakma şansınız olamaz. Böylece oturduğumuz koltuğu işgalden başka bir şey olmaz ayrıca vatandaşa kendimizi anlatamayacak duruma geliriz. Sayın Başbakan ile Ankara’da Bakanlar’ın da bulunduğu bir ortamda yaptığımız görüşmelerde Sayın Başbakanımız “Benim Kırklareli’ye borcum var. Bu borcu ödemek istiyorum. Siz hayal edin ben gerçekleştireyim” dedi. İnanın şu an Kırklareli için tam 8 tane proje çizildi. 19 Mart’tan sonra inşallah hepsini sinevizyonda halkımıza sunmaya başlayacağız. Şu an bakıyorsunuz ki bizim bıraktığımız belediye geriye gitti. Şu an doğalgaz için bozulan yolların parası ödendiği halde tamiratını bile yapamayacak bir belediye ile karşı karşıyayız. 1999-2004 yılları arasında su şebekesini 54 sene sonra sıfırdan yenilemek bizlere nasip oldu. 1999-2004 arasında arıtmanın adam gibi bakımı yapıldığı için herkes evinde çeşmesinden su içiyordu, ya şimdi? Hazır su almak zorunda kalıyoruz. Kuru inat yüzünden, kim olursa olsun başarır başaramaz önemli değil felsefesi yüzünden Kırklareli hep kaybetti.
Seçimlere bir ay kaldı, ama şantiyede ama belediye binasında her gün vatandaşlara 150’şer lira para dağıtılıyor. Vatandaşın parası bu. Önce yapılması gereken hizmet yapılmalı, sonra arta kalan parayla gerçek fakir fukaraya yardım yapmak belediyeciliğin asli görevlerinden zaten. Ama siyasi rant olarak değil. Gelin, Kırklareli’yi bu zihniyetin elinden alalım, Kırklareli’yi layık olduğu yerlere getirmeye çalışalım. Bizler, hepimiz biriz. Güç olalım, bir olalım. Kırklareli inanın farklı şeyler yaşayacak.”

* İbrikçi; “Kırklareli’nde sendikacılık bizim zamanımızda ciddi anlamda kuvvetlendi”
Ziyarette, son olarak AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi konuştu. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Kızılay’ın sendikacılar ve siyaset ile ilgili yaptığı konuşmaya da cevap veren İbrikçi şunları söyledi;

“Burada bulunmamızın ana sebebi seçimlerde desteğinizi talep etmek. Çocuklarımıza, gençlerimize ve torunlarımıza iyi bir Kırklareli bırakmak bizim elimizde ve manevi sorumluluğumuzda.
Ben buralıyım, burada doğup büyüdüm ancak 25 yıl boyunca ekmek davası yüzünden şehir dışındaydım ve benim oğlum da şu an şehir dışında. Farklı belediyecilik anlayışları, iktidara ters düşmeler, bizi bu hallere getirdi. Şu anda birçok kardeşimiz dışarıda ekmek peşinde. Hâlbuki nezih bir Kırklareli’de hepimiz yaşayabiliriz ve iş imkânları rahatlıkla sunulabilir. AK Parti belediyecilik anlayışıyla yönetilen belediyelere yolunuz düştüyse farklılığı görmüşsünüzdür. Belediyelerimizde kilit taş, asfalt yapıyoruz duyurma ihtiyacı bile duymuyoruz çünkü bu belediyeciliğin doğal görevi. Ama maalesef burada Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş Belediye Başkanımız yaptığı 150 metrelik yol Genel Başkanları tarafından açılıyor. Biz Türk Halkı olarak bundan hicap duruyoruz.
Öte yandan Sayın Kızılay, Toplu görüşme değil Toplu sözleşme dedi. Tabiî ki çalışanlarımız her şeyin en iyisine layık. AK Parti hükümeti bunu ispatladı. Çalışanlarımız enflasyona ezdirilmedi. Biz sayın başkanlarımızla sürekli ikili temas halindeyiz. Sendikalar AK Parti hükümeti zamanında Kırklareli’de ciddi kuvvet kazandı, inşallah daha iyi olacaktır.” (mc)