Bağdan, Yayla Mahallesi'ni Fethetti

Bağdan, Yayla Mahallesi'ni Fethetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bağdan, her akşam düzenlediği kahvehane gezileri ile halka hitap ediyor ve onların desteğini istiyor. Cengiz Bağdan, Pazartesi akşamı da Yayla ve Tokmoğlu mahallelerinde vatandaşla biraraya geldi.

Saat 20.00’de, Pınar Mahallesi’nde bulunan seçim bürosundan hareket eden AKP konvoyu, ilk olarak Yayla Mahallesi’nde halk arasında “Zeki’nin kahvesi” olarak bilinen mekanı ziyaret etti. Ziyaretlerin ilkine AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da iştirak etti. Sarıçam’ın yanı sıra AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Başkanlığı, Belediye Meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

Tüm ziyaretlerde ilk olarak Belediye Meclis üyeleri tanıtıldı. Murat Bara, Tülay Tuncay Peker, Musa Kapıcıoğlu, Fahrettin Üstündağ, Sebahattin Uçar, Celal Güleryüz, Mehmet Ikizlerli, Şükriye Mert, Mehmet Toklucu, Ersan Bağcı, Altuğ Türker, Mustafa Şumnulu, Recai Yalçınkaya Kanber Üzer, Arif Önce, Barış Teksin gibi AKP Belediye Meclis Üyesi adaylarının ve çok sayıda parti mensubunun katıldığı geziler vatandaşların ilgisi ile karşılaştı.

Bağdan kahvehane gezilerinde gerçekleştirdiği konuşmalarında şunları kaydetti;

“Kendimi tanıtmaya gerek yok sanırım. Içinizden biri olarak geldim. 1999-2004 yılları arasında, bana bir dönem Belediye Başkanlığı yapma fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ama daha yapacak çok işimiz var. Bu kez çıkışımız farklı; “Herşey Kırklareli için, herşey sizler için.

Bazıları benim Belediye Başkanlığı dönemimde hiçbir şey yapmadığımı söylüyormuş. Sayalım o dönemlerde neler yaptıklarımızı;

1950 yılından kalma bir su şebekesi vardı. 1999 yılından önce, yani ben Belediye Başkanı seçilmeden önce çekilen çileleri hatırlayın. Su ihtiyacını karşılamak için, vatandaş iftaiye ile su taşıyordu. Peki ben ne yaptım? Seçildikten sonra yerin altına girdim ve su şebekesini Istanbul’a kadar yeniledim.

Yine hatırlayın; benim dönemimde suyunuzu evdeki, iş yerinizdeki çeşmenizden içmiyor muydunuz? Peki şimdi ne oldu da, suyumuzu hazır alıyoruz. Arıtma tesis yaptık, onun da bakımını yapamadılar. Sular adeta çamur gibi aktı. Bu kez kuyu sularını açtılar. Temiz gibi görünen o kuyu suları da sağlıksız durumda. Ayrıca; oldukça kötü durumda olan bir mezarlığımız vardı. Benim dönemimde mezarlığımız parklardan, çay bahçelerinden daha güzel hale gelmedi mi?”

Bağdan cenaze arabası ile taşınması gereken bir cenazenin, özel bir araçla taşındığına dair fotoğrafı, tüm katılımcılara gösterek Kırklareli Belediyesi’nin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini kaydetti. AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, şu anki Belediye’nin makina alımı gerçekleştirmesine rağmen, hala kepçe kiraladığını, bu kepçelerin de, CHP’li bir Il Genel Meclis üyesine ait çiftlikte çalıştırıldığını söyledi.

Bağdan; “Bugün Kırklareli Belediyesi’nin eski parayla 16 trilyon bütçesi olmasına rağmen, 20 trilyon borcu var. Bu borç faizi sürekli işleyen bir borç. Elbette ki; onlar projelerimize “uçuk kaçık” diyecek. Çünkü onların bunları yapacak gücü yok. ‘Bu kadar borç yok’ diyorlar. Eğer bu kadar borcun olmadığı ispatlanırsa, ben de adaylığımdan istifa ederim” dedi.

Bağdan kahvehanelerde yaptığı konuşmasında; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, ''Benim Kırklareli'ne borcum var. Gelin Kırklareli'ni alalım'' dediğini hatırlatan Bağdan, kendisinin de Kırklareli'ne bir şeyler yapmak için yola çıktığını ve AK Parti'den aday olduğunu belirtti. Bağdan; “Başbakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Kırklareli’ne sadece Belediyecelik hizmetlerinin değil, yatırımların da bu tarafa kaydırılmasını sağlayacak imkanların sözünü aldık. Bu yüzden diyoruz ki; Gelin bir olalım. Inadı bırakalım. Herşey Kırklareli için olsun” dedi.

Bağdan’ın bu alkşı alan konuşmasının ardından, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam bir konuşma gerçekleştirdi. Sarıçam açıklamalarına, AKP’nin gerçekleştirdiği hizmetleri özetleyerek başladı;

“Yıllarca Kırklareli’nin kenarından doğalgaz geçti, Kırklareli yararlanamadı. Onu getirdik. Duble yollar yaptık. Yıllarca Kırklareli’ye ‘üniversite gelsin’ deniliyordu, üniversiteyi getirmeyi de Allah bize nasip etti. Yıllarca burada bir mezarlığın içinde, cenazeye dönmüş Kültür Merkezi inşaatı bekleyip duruyordu. Onu da 14 trilyon harcayarak, Kırklareli halkının hizmetine sunmak bize nasip oldu. Kırklareli’de kentsel dönüşümün ilk adımını toplu konutla biz başlattık.

Buna benzer daha birçok güzel hizmetler; hastanenin yenilenmesiyle, derslik sayılarımızın arttırılmasıyla, organize sanayimizin 500 dönümden 2500 dönüme çıkarılarak doğalgazı, elektriği ve suyuyla bütün yatırımcılara hazır hale getirilmesiyle devam etti.

Ama kentimizin içine, istediğimiz katkıyı yapamadık. Belediyecilik hizmetleri, insanlarımızın 7 gün 24 saat ihtiyacı olan hizmetlerdir. AKP belediyecilik anlayışının kurucusu olan sayın Başbakanımız’ın oluşturmuş olduğu bir belediyecilik sistemi var. Bu sistem çerçevesinde, Türkiye çapında birçok AKP’li belediye; çalışmalarını diğer belediyelerle dayanışma içerisinde, onların uygulamış olduğu programları, kendi ilindeki sorunlara uygulayarak, onlardan her türlü teknik ve ekonomik desteği alarak birer birer çözmektedir. Işte biz vatandaşlarımız da arzu ederse, 30 Mart’tan itibaren, Cengiz Bağdan başkanımızın önderliğinde, AKP’li Kırklareli Belediyesi’nde bu uygulamaları yaparak ilimizi üst seviyelere çıkaracağız. Eğer Kırklareli halkı izin verirse; Cengiz Başkana, ‘AKP Belediyesi olarak hizmet et’ derse, bizler inşallah 30 Marttan itibaren 4-5 ayımızı, getireceğimiz teknik ekipleri, size sunduğumuz projelerin altyapı ve teknik çalışmalarını yapmak üzere çalıştıracağız. Ve hepsini adım adım uygulamaya geçireceğiz. Bunları bugüne kadar AKP iktidarının her verdiği sözü arkasında durmasının güvencesiyle sizlere sunuyoruz.”

AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Bağdan ve Il Teşkilatı daha sonra iki kahvehaneyi daha gezerek, vatandaşlarımız ile biraraya geldi.