Bağdanlar, "AK" Kadrolar ile el ele

Bağdanlar, 'AK' Kadrolar ile el ele

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kadın Kolları Başkanlığı’nın dün gerçekleştirdiği olağan toplantısına AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ve eşi Sevil Bağdan da katılım gösterdi. Cengiz Bağdan, Kadın Kolları üyelerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bağdan, toplantı salonundaki kalabalığı gördükten sonra yerel seçimlerden zaferle çıkacaklarını ifade ederek “Bu iş bitmiştir” mesajını verdi.

Dün akşam saat 21.00’de gerçekleşen toplantıya AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan’ın ve eşi Sevil Bağdan’ın yanı sıra, Kadın Kolları Teşkilatlanma Başkanı Şükriye Mert le çok sayıda teşkilat mensubu iştirak etti.

Kadın Kolları üyelerinin olağan toplantısı esnasında, katılımcılar Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan’ı da aralarında görmek istediler. Bunun üzerine Sevil Bağdan, üyelerin bu isteğini yerine getirmek için eşini aradı ve yaklaşık 5 dakika sonra AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan parti binasında yapılan toplantıya geldi.

Kadın Kolları üyelerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bağdan herkesi selamladıktan sonra, sık sık alkışlarla kesildiği konuşmasına geçti. Bağdan; “Sizleri böyle kalabalık ve güleryüzlü görmek bana güç veriyor. Bu güzel kalabalığı gördükten sonra burdan ilan ediyorum; Bu iş bitmiştir!” diyerek konuşmasına başladı. 

Bağdan şöyle devam etti; “Bayanların olmadığı yerde başarı da olmaz. AKP’nin iktidar olmasında en büyük pay yine bayanlarımıza aittir. Kırklareli’nde de inşallah bizlerin başarısı, sizlerin vereceği güç ile oluşacaktır.

AKP Merkez Ilçe Kongresi olduğu gün, Sayın Devlet Bakanımız ve Baş Müzakerecimiz Egemen Bağış bey de kongreye katılmışlardı. Beni cep telefonundan aradılar ve görüşmek istediklerini söylediler. Daha sonra kendileri ile sohbet ettik. O toplantıda, Sayın Başbakanımızın beni beklediğini, benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de Başbakanımızla görüşmek üzere Ankara’ya gittim. Yaklaşık 1 saat kadar odasında görüştük.

Görüşmelerimizin neticesinde; Başbakanımız özellikle üstüne basa basa; “Ben Kırklareli’ni istiyorum. Kırklareli’ne benim borcum var. Ama bir türlü Kırklareli’ni bana vermiyorsunuz ki; borcumu ödeyeyim. Eğer siz gelirseniz, bu iş biter” dedi. Kırklareli’nde bugüne kadar yapılmadıkları yapmak, Kırklareli’nin sadece şehircilik planlaması üzerine değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmasında da faydalı olabilecek yatırımların da bu tarafa kaydırılacağı sözünü aldık. 

Kırklareli’ni hepimiz seviyoruz. Ama ne yazık ki; Kırklareli, güzel insanlarına layık bir hale getirilemedi. Çeşitli sebeplerden dolayı, siyasi çekişmelerden dolayı, “senin partin, benim partim”, “senin adayın, benim adayım” kavgaları yüzünden, Kırklareli maalesef bir adım ileri gitmediği gibi daha çok geriye gitti. Şu anda Kırklareli Belediyesi’nin borcu 18 milyon TL’nin üzerindedir. Ve bunun 4 milyon TL’si faiz ile bankadan çekilmiştir. Zaten geçici bütçesi 20 milyon TL olan bir belediyenin, bütçesi kadar borcu var.

Başbakanımızın taahhütü var; “Gel, Kırklareli’ni beraber uçuralım” dedi bana. Başbakanımızın verdiği sözlerin arkasında durduğunu zaten biliyoruz, ona güveniyoruz. Ben de; “Sayın Başbakanım Kırklareli halkı zaten beni ‘Kırklareli Sevdalısı’ olarak bilir. Eğer Kırklareli’ne bir çivi çakılacaksa ben bunda varım” dedim.

Tabii ki, benim verdiğim karar, kolay bir karar değil. Ben misyonu olan bir siyasi partiye 35 yılımı vermişim. Ama AKP’nin belediyelerini gezdiğim zaman, oradaki yatırımları gördükten sonra “Neden bizim Kırklareli’mizde de bunlar olmasın” dedim.

Bu yüzden Kırklareli’nde artık siyaseti bitirelim. AKP çatısı altında Kırklareli’ne hizmet edebilmenin hesaplarını yapalım. Biz bu yaşa kadar, bu memleketin suyunu içtik, bu memleketin çamurunu çiğnedik. Ama hiç olmadı, bizden sonra gelecek olan nesillere bir şeyler bırakalım.

“Hayırlı olsun” dedikten sonra Başbakanımız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Hüseyin Tanrıverdi beyefendiye “Bu iş bitmiştir, Kırklareli bizimdir” dedi. O zaman biz de el birliği ile iç içe, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde , Sayın Başbakanımıza öyle bir belediye hediye edelim ki, ezici bir çoğunlukla alalım ki; Ankara’ya gittiğimiz zaman; “Sayın Başbakanım biz görevimizi yaptık, görev sırası sizde! Kırklareli hizmet bekliyor” deme şansımız olsun.

Daha sonra alkışlar eşliğinde salondan ayrılan Bağdan, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. Ardından toplantı iyi dileklerle sona erdi.